Månedsarkiv: december 2013

Sonos malker Nexus 5’s batteri

Share Button

Respektabelt batteriforbrug når Sonos Controller er afinstalleret

I mit seneste indlæg var jeg ikke specielt positivt indstillet overfor Nexus 5’s batteriforbrug.

Jeg oplevede stor uregelmæssighed i den måde, batteriet blev “suget tomt” på. Problemet var, at “Android OS” afholdt mobilen fra at gå i “deep sleep” (dvale).

Nu har jeg imidlertid fundet årsagen til det store batteriforbrug – min Sonos Controller app, som jeg faktisk ikke rigtigt kan undvære.

Læs videre Sonos malker Nexus 5’s batteri

Share Button

Nexus 5-batteriforbrug til dumpekarakter

Share Button

2013-12-13_batteri-dumpet

Jeg har trukket dette uundgåelige indlæg lidt længe efterhånden.

Og med god grund – for her godt 2 uger efter jeg fik min Nexus 5, har jeg stadig ikke et overblik over dens batteriforbrug.

Den ene dag kan den være rimeligt økonomisk med batteriet – hvilket vil sige ca. 2 procentpoint pr. time, når den blot ligger på standby med det mest almindelige synkronisering slået til (mail, Facebook, Twitter osv.). Den anden dag kan forbruget være ca. det tredobbelte – altså omkring 6 tårefremkaldende procentpoint pr. time i standby.

I begge ovenstående scenarier med wifi og bluetooth slået til, men ikke forbundet. Desuden er Google Now og alt hvad der hedder placeringsadgang og -historik slået fra!

Hvorfor forbruget nogle dage (på forskellige tidspunkter) ryger i vejret, har jeg endnu ikke fundet ud af – selvom jeg efterhånden føler, at jeg har prøvet nærmest alt!

Læs videre Nexus 5-batteriforbrug til dumpekarakter

Share Button

Nexus 5 – design og byggekvalitet på godt og ondt

Share Button

Nexus 5 - Bagside

Det er blevet tid til at kigge lidt på Nexus 5’s design og byggekvalitet.

For et par måneder siden under min testpilot-anmeldelse af LG G2, skrev jeg en længere smøre om G2’s byggekvalitet. Og lur mig om ikke også dette indlæg ender med at blive “halvlangt”… 😉

Da jeg har brugt meget tid med LG G2, som er “søster” til Nexus 5, kommer jeg til at drage nogle paralleller til G2.

Som du vil kunne læse i det indlæg – og som overskriften antyder – er jeg på nogle områder godt tilfreds med Nexus 5’s design og kvalitet, mens jeg på andre områder synes, at der er plads til forbedring!

Læs videre Nexus 5 – design og byggekvalitet på godt og ondt

Share Button

Mangler der et headset til Nexus 5?

Share Button

no_headset

Du har måske allerede set min unboxing af Nexus 5 fra sidste uge?

Udover at det var sjovt at lave den unboxing (ja – jeg ved godt, at jeg er en nørd), var jeg faktisk ret overrasket over, at der ikke fulgte et headet med til Nexus 5. Det har jeg aldrig oplevet før.

Men nu hvor jeg har tænkt over det, giver det fin mening. Jeg tænker her på, hvor mange headset fra tidligere mobiler, jeg har haft liggende i skufferne gennem årene. Det er ikke småting.

Så det virker som sund fornuft, at LG/Google har fravalgt headsettet for at spare et par $ i produktionsomkostninger. Jeg vil med garanti ikke komme til at savne endnu et halvdårligt headset.

Men dermed ikke sagt, at det ikke kan være et irritationsmoment for førstegangskøbere – hvis der altså findes sådan nogle til en Nexus-mobil?

Share Button

Nexus 5 på coke – eller var det speed?

Share Button
Quadrant-score for Nexus 5
Quadrant-score for Nexus 5

Det er jo et af de helt store spørgsmål, der bliver stillet hver gang en ny topmobil ser dagens lys: Hvor hurtig er den?

Så…hvor hurtig er Nexus 5?

Og her vil jeg ikke kede dig alt for meget med gennemgang af specifikationer og benchmark-tests. Ikke at de er uinteressante – men der er jo (heldigvis) så mange andre, der fokuserer på disse ting.

I stedet vil jeg sætte fokus på oplevelsen, da det jo er den, du kommer til at mærke hver evig eneste dag, hvis du slår til og køber en Nexus 5.

Læs videre Nexus 5 på coke – eller var det speed?

Share Button