AquaMail – min (pt.) foretrukne Android-mailapp

Share Button

AquaMail - Icon

Jeg har efterhånden været igennem nogle stykker…  😉

Mail-apps på Android-platformen altså. Efter hvad jeg kan huske, har jeg i hvert fald benyttet følgende til at håndtere min private mailkonto (som ikke er en Gmail-konto):

  • HTC’s mail-app på forskellige HTC-smartphones
  • Androids indbyggede (på diverse enheder – både smartphones og tablets)
  • K9 Mail
  • LG G2’s indbyggede
  • + en række (skod-)mailapps, som jeg har installeret for at afinstallere dem øjeblikket efter

I de fleste tilfælde har jeg kørt med de pågældende apps i noget tid og er blevet irriteret over ét eller andet, som jeg så ikke har haft mulighed for at ændre i app’ens indstillinger.

K9 Mail

K9 Mail er den mailapp, som jeg har brugt i længst tid – og som jeg har været rigtig glad for. Primært på grund af dens uendelige muligheder for brugertilpasning. På det seneste har den dog irriteret mig noget, da den til tider har været usandsynligt lang tid om at tjekke mails, hvis jeg har startet mailsynkronisering på tilfældige tidspunkter. Vi snakker flere minutter, før der kom et resultat!

LG G2’s indbyggede mailapp

Da jeg fik min G2, besluttede jeg mig så for at prøve LG’s mailapp af. Og den har jeg faktisk også været glad for – lige indtil jeg opdagede, at sendte mails fra app’en ikke blev synkroniseret med min sendt-mappe på serveren (og ja – jeg kører IMAP). Det er en “deal-breaker”, hvis jeg ikke kan sende en mail fra min smartphone og så efterfølgende finde den på fx min webmail eller tablet.

Så var gode dyr rådne!

AquaMail

Jeg var derfor på jagt efter en ny mailapp, som helst skulle opfylde alle mine ønsker – bl.a.:

  • Problemfri synkronisering med alle mine mapper på serveren (IMAP-protokol)
  • Mails vises i “fuld bredde”, så der efterfølgende kan zoomes ind (i stedet for omvendt)
  • Opdeling af indbakken (og andre mapper) efter dato

Efter lidt søgen på Google Play, fandt jeg mailapp’en AquaMail, som opfylder ovennævnte tre kriterier plus en hulens masse andre.

Det er ikke fordi, jeg med dette indlæg vil lave en komplet gennemgang af alle AquaMails fortræffeligheder – det bliver simpelthen for omfattende. I stedet vil jeg trække de ting frem, som jeg i særdeleshed sætter pris på ved AquaMail.

Zoom ved hjælp af volumen-knapper

Det her er efter min mening intet mindre end genialt. Mails kommer jo i forskellige afskygninger. Og ikke så snart har jeg i indstillingerne valgt en skriftstørrelse, som passer til de fleste mails, før der kommer én, hvor skriften alligevel bliver enten for lille eller for stor.

I AquaMail er det ikke et problem. Når du får vist enten mailen eller indbakken, kan du blot benytte volumen-knapperne til at gøre skriftstørrelsen større (skru op) eller mindre (skru ned).

AquaMail - Mail size 1  >>> AquaMail - Mail size 5

Markér som læst ved sletning

Det kan godt være, at det er en lille ting. Men jeg bliver irriteret, hvis jeg har ulæste mails i min slettede post.

Derfor er det endnu en lille genistreg, at du i AquaMail kan sætte app’en til automatisk at markere mails du sletter som læst.

Jeg modtager i hvert fald nogen gange mails, som jeg ikke har lyst til at åbne, før jeg sletter dem (hvem sagde spam?). Så tak til AquaMail for den lille detalje.

To-panel skærmbillede

Vores smartphones bliver jo ikke ligefrem mindre i tiden.

Derfor giver det god mening, at AquaMail lader det være op til brugeren selv at beslutte, om app’en skal vises med to paneler – altså at både indbakken og den valgte mail vises på samme tid.

Du kan endda selv beslutte, om opdelingen skal være vertikal eller horisontal, når telefonen holdes stående. I liggende tilstand kan du kun vælge vertikal opdeling.

På min LG G2 synes jeg ikke, skærmen er helt stor nok til det, så jeg har ikke slået funktionen til.

Startside og tilbage-knappens funktion

Hvor vil du gerne starte? I din kontooversigt eller i en bestemt indbakke. Det styrer du helt selv med AquaMail.

I AquaMail kan du desuden selv beslutte, om Androids tilbage-knap skal gå fra indbakken til kontooversigten eller om AquaMail skal afsluttes.

Tilpasning af åbnet mail

Der er noget, som jeg længe har irriteret mig over ved andre mailapps. At udvikleren har besluttet, at jeg kun skal se halvdelen eller måske en fjerdedel af den totale bredde af de mails, jeg åbner fra indbakken.

Jeg vil se hele mailen fra starten, så jeg har det forkromede overblik. Og så skal jeg nok selv bestemme, hvis der skal zoomes – og hvorhen!

Det kunne jeg vælge i K9 Mail, og det er heldigvis også en funktion, der er kommet med i AquaMail.

Farve på notifikations-LED

Når nu jeg har en enhed med et popsmart LED-notifikationslys, der kan lege discolys i alle regnbuens farver, er det jo rart selv at kunne vælge farven.

Med AquaMail bestemmer du selv, hvilken farve lysdioden skal blinke i, når du får en ny mail.

Knapper i top eller bund

Jeg har prøvet det – og det har du garanteret også. At komme til at sende en mail før den var helt klar til afsendelse.

I AquaMail kan du begrænse, hvor tit det sker, ved at flytte værktøjslinjen med knapperne til toppen af skærmen, når du skriver en mail. På den måde risikerer du ikke at komme til at trykke på send, fordi du ramte forkert på dit tastatur.

Backup af indstillinger

Når du nu har fået indstillet AquaMail lige præcis som du ønsker det, så passer det nok cirka med, at det er tid til en ny smartphone… 😉 Eller også skal du bare have AquaMail sat op på din tablet?

Og så er det møgirriterende, at du skal hele møllen igennem for at få alle indstillingerne med. Med det overvældende antal indstillinger, som AquaMail byder på, glemmer du helt sikkert en enkelt indstilling eller to.

Det behøver du dog ikke bekymre dig om, for AquaMail har mulighed for at tage en backup af dine indstillinger (inklusive mailkontoens indstillinger), som du så efterfølgende kan sende til dig selv pr. mail eller evt. lægge i Dropbox.

Når du så får en ny smartphone eller skal have AquaMail på din tablet, flytter du blot backup’en til den nye enhed og gendanner alle indstillingerne.

Gratisversion eller?

AquaMail fås i både en gratisversion og en PRO-version til 28,13 kroner.

Jeg benytter pt. gratisversionen, som begrænser sig til maksimalt to mailkonti. Desuden kommer der en lille annonce for AquaMail med nederst i alle de mails, du sender med app’en.

På dansk?

I skrivende stund findes AquaMail ikke på dansk, så du må acceptere, at alle menuer mv. er på engelsk.

Og efter at have kigget på udviklerens hjemmeside, ser det ikke ud til, at der er planer om at udvide med flere sprog.

Afrunding

Nogen vil måske nok synes, at alle de mange muligheder, som AquaMail byder på, er lige i overkanten?

Jeg synes dog, at det er fine detaljer at lade disse (store?) beslutninger være op til brugeren i stedet for, at udvikler har truffet en beslutning, som nogle så ikke finder hensigtsmæssig.

Det er jo derfor, vi er tilhængere af Android og ikke iOS, ikke? 😉

Jeg giver derfor AquaMail min varmeste anbefaling!

Hent AquaMail i Google Play (scan stregkode eller klik på den for link):
aquamail-qr

Screenshots fra AquaMail

 

Share Button