LG G4 er (officielt) præsenteret

Share Button

LG G4 - alle udgaver

Hov – hvorfor står “officielt” i parentes i overskriften, spørger du måske.

Det er fordi, det faktisk er meget begrænset, hvad der var af nyt under eftermiddagens/aftenens præsentation af LG’s nyeste flagskib indenfor smartphones, LG G4.

Næsten alle aspekter af LG G4 var allerede blevet lækket på den ene eller den anden måde. I nogle tilfælde “officielt lækket” af LG og i andre tilfælde mere uofficielt lækket af LG.

I mine øjne er det ærgerligt, da jeg har lidt svært ved at sætte mig op til en presselancering, når det eneste, der mangler at blive præsenteret for offentligheden, er specifikationsdetaljer, lanceringsdato og pris.

Men nok om det – nu skal det handle om LG G4. Læs mere om, hvad der (forhåbentlig) gør LG G4 til en fantastisk smartphone, i det følgende…

Lanceringsdato og pris

LG har endnu ikke udmeldt tidspunkt for den danske/nordiske lancering. Men af informationen på andre websites er buddet lige nu sidst i maj eller først i juni. Jeg håber naturligvis på, at jeg kan få den til test lidt før lanceringen, så mine første indtryk kan komme ud her på bloggen, inden den officielt er til salg i butikkerne.

Priserne er endnu ikke meldt ud, men mon ikke vi lander omkring 5.000 kr. plus det løse – og nok noget mere for udgaven med læderlappen på bagsiden.

Personligt synes jeg, at læderbagsiden ser monster-fed ud – men det vil muligvis ændre sig, når jeg får den i hånden. Nogle gange er computerskabte pressebilleder bare en del bedre end virkeligheden… 😉

Processor og hukommelse

På specifikationssiden var der (heller) ikke mange nyheder, der ikke allerede var løbet foran den officielle lancering.

G4 huser en Snapdragon 808 processor. Det er altså ikke den pt. hurtigste Snapdragon 810 – sandsynligvis et fornuftigt valg, da den har fået nogle hug for varme og strømforbrug. Hvad det så kommer til at betyde for hurtigheden vil vise sig, når jeg får den i hænderne. Så mere om det senere.

På hukommelsessiden lancerer LG tilsyneladende (ifølge lgg4.dk) endelig en smartphone med 3 GB ram på det nordiske marked. Denne variant har tidligere været forbeholdt andre markeder, mens vi har måttet nøjes med 2 GB ram. LG G4 kommer med 32 GB intern hukommelse (aldrig mere 16 GB!!!) og muligheden for at udvide denne med et hukommelseskort på op til 128 GB, hvis hele film- og musiksamlingen skal med på tur – eller hvis du skal optage 4K-video og tage RAW-billeder i vildskab.

Kameraer

Kameraerne i LG G4 var heller ikke en hemmelighed. De er officielt blevet præsenteret for flere uger siden.

Læs mere i mit tidligere indlæg om LG G4.

Men hvis vi skal tro videoklippene i nedenstående video, bliver bagsidekameraet i LG G4 vanvittigt godt – jeg krydser i hvert fald fingre!!!

Skærmen

Skærmen på LG G4 bliver samme størrelse som LG G3 – altså ca. 5,5 tommer. Den var i øvrigt også lækket inden lanceringen… 😉

En mobil med en skærm på 5,5 tommer er for mig i den store ende af skalaen, men jeg kunne lige præcis acceptere størrelsen på G3. Større end det (fx G Flex på 6 tommer), bliver simpelthen for meget af det gode.

Det har LG heldigvis fundet ud af, ser det ud til.

Skærmen har også fået et nyt navn – “IPS Quantum Display” – som skulle være lysere, mere farverigtig og have større kontrast. Alt dette vil jeg glæde mig til at undersøge nærmere, når jeg har den i hænderne.

“Smarte” funktioner

Når en ny top-smartphone lanceres, er det 112% sikkert, at den er blevet udstyret med én eller flere nye, “smarte” funktioner, der skal gøre hverdagen lettere og bedre for os alle sammen.

LG G4 er ingen undtagelse. Denne gang har LG implementeret nogle forskellige funktioner – fx muligheden for at tage et hurtigt billede ved at dobbelt-trykke på volume-knappen.

Der er en del flere, nye funktioner, som jeg vil komme nærmere ind på, når jeg har telefonen i hænderne.

Design og materialer

Heller ikke her er der tale om den mest velbevarede hemmelighed i klodens historie… 😉

Design er som altid en smagssag. Men i mine øjne er der fortsat tale om en flot telefon. Slægtsskabet til G3 og G Flex 2 er absolut ikke at fornægte. Så der er (desværre) et stykke vej til egentlige designmæssige nyskabelser som på fx Samsung Galaxy S6 Edge.

Der hvor G4 skiller sig ud er på bagsiden, der kan fås i ægte læder, der efter sigende skulle være af høj kvalitet.

Bagsiden kan skiftes ud, så det er muligt at have både en traditionel bagside i plastik og læderudgaven liggende i skuffen til at skifte med til festlige lejligheder. Antallet af bagsider i skuffen bliver dog nok begrænset af prisen, som jeg endnu ikke har info om.

Afrunding

Alt i alt har dagens “afsløring” ikke vist noget overraskende om LG G4. Alt var som forventet.

Det ændrer dog ikke på, at jeg allerede nu glæder mig rigtigt meget til at få LG G4 i hænderne til en grundig test af alle herlighederne.

Jeg håber virkelig på, at jeg kan få en udgave med bagside i læder, da det for alvor er her, G4 skiller sig ud – altså udover en forhåbentlig fantastisk skærm, et top-kamera osv.

Når jeg har information om dansk lancering, prissætning m.m., kommer det selvfølgelig op her på bloggen.

Share Button