Førstehåndsindtryk af LG G4

Share Button

LG G4 i hånden

I går var så dagen, hvor jeg havde den spritnye LG G4 i hånden.

Jeg skriver dette indlæg, mens jeg sidder i Arlanda Lufthavn og på flyet tilbage til København. Dagen i går var så “action packed”, at jeg desværre ikke havde lejlighed til at skrive så meget som et eneste ord.

Og det passer så heller ikke, for jeg tog lidt forskellige noter under præsentationen af G4 – og tog selvfølgelig også en masse billeder og videoklip. Sidstnævnte når ikke at komme med i dette indlæg, men vil blive uploadet snarest.

Når du læser dette indlæg, får du som sædvanligt min uforbeholdne mening om LG’s nyeste darling.

Når jeg gennemgår ovennævnte noter fra min Evernote-app, er der som forventet ikke rigtigt noget nyt under solen.

Så jeg vil ikke kede dig med alt for mange gentagelser. Næsten alt vedrørende LG G4 var jo allerede lækket på forhånd – og desuden var den officielle præsentation for et par uger siden alligevel.

Præsentationen

Selve presseeventet foregik på LG Nordics hovedkvarter lidt udenfor Stockholm og var planlagt til at vare 2 timer, hvilket viste sig at passe fint.

Største problem under eventet var en meget ustabil internet-forbindelse – til irritation for de pressefolk, der var mødt op. Jeg – og de andre ambassadører – tog det lidt mere roligt… 😉

Øverste chef for LG Nordic, koreaneren Jeff Cheh, bød velkommen og overlod derefter resten til sine nordiske medarbejdere.

Herefter blev LG G4 præsenteret. Og udover det, der allerede var sluppet ud, var følgende nyt:

  • Tilgængelighed i Danmark er i den første uge af juni – og forhåndsreservationerne starter i dag (13. maj)
  • Danske (vejledende) priser bliver 4.989 kr. for udgaven med “metallic” plastikbagside og 5.489 kr. for udgaven med læderbagside
  • Udgaven med læderbagside bliver også leveret med en plastikbagside til at skifte med
  • Over 24.000 personer i Norden har søgt om at blive tester af LG G4 via sitet Smartson

LG gjorde desuden meget ud af at fortælle, at G4 også er et “fashion statement”, da den (med læderbagside) skiller sig meget ud i forhold til andre smartphones.

Det skinner i øvrigt kraftigt igennem, at de forventer størst salg af udgaven med ko på ryggen. Om det kommer til at holde stik, vil jo vise sig.

Udover designet fremhævede LG ikke overraskende kameraet og skærmen på G4 som de vigtigste salgsparametre ved telefonen.

Showroom

And now for some action…

Eller noget i den stil. Det var i hvert fald tiden i showroom’et, som vi alle sammen havde glædet os mest til. Jeg manglede i hvert fald hands on med G4 for at komme med nogle kvalificerede kommentarer om den.

Udover seks styk G4’er i præsentationsdisplay – og i det irriterende præsentationsmode – havde hver LG-medarbejder en G4 i hånden, så der var 12 telefoner i alt. Dette var absolut rigeligt til de ca. 30-40 mennesker, der var mødt op. De havde heldigvis valgt ikke at klistre alarmer på de udgaver, der havde læderbagside, hvilket nok var meget fornuftigt.

Design og størrelse

Hvis designet på G4 skal sammenlignes med en anden telefon, må det helt bestemt blive forgængeren G3. Der vil ikke være mange mennesker, der kan skelne de to fra hinanden, hvis ikke G4’eren har taget sin læderjakke på.

G4 i hånden er en stor telefon. Trods samme skærmstørrelse som G3, deler de ikke helt ydre dimensioner – G4 er desværre vokset et par millimeter i både bredde og højde. Og G3 var i forvejen en stor telefon.

Jeg er MEGET glad for, at LG ikke har valgt at lave skærmen større end 5,5″, da det ville være en absolut dealbreaker for mig. Mit “sweetspot” er fortsat LG G2 med sin 5,2″ skærm med tilhørende smal ramme.

Meeeeen – mon ikke jeg kan vænne mig til G4… 😉

Skærmen

Ifølge LG skulle den lille kurve på skærmen gøre det lettere at nå rundt på skærmen, men personligt synes jeg, det lyder som salgsgas. Men det vil vise sig, når jeg får mit testeksemplar – forhåbentlig allerede i næste uge (yay!).

Hvad jeg derimod ikke er i tvivl om er, at skærmen på LG G4 er helt i top. Den står vildt skarpt og der er masser af knald på både lys og farver. Det bliver spændende at få den med ud i direkte solskin og se, hvad den kan præstere i forhold til andre telefoner.

Jeg så heldigvis ikke noget at den ekstra “skarphedseffekt” som desværre plagede skærmen på G3.

Læder i hånden

I hånden føles G4 som et kvalitetsprodukt. Og specielt med enten bagside i læder eller i “ceramic white” ser den knaldgodt ud. Jeg skulle efter sigende i første omgang få en “pre production” G4 med sort læderjakke og ekstra hvidt bagcover. Og på et senere tidspunkt skulle der (efter den nuværende plan) dukke en brun læderbagside op på min adresse.

Hvis jeg selv skulle vælge en G4, ville det blive udgaven med brunt læder – den er virkelig lækker og skiller sig noget mere ud end med sort læder.

G4 kan i norden købes med bagside i sort, brunt eller bordeaux læder – og selvfølgelig også med plastik på ryggen.

Et ekstremt tyndt lag læder klistret på et plastikcover

Jeg er spændt på, hvordan læderet holder til almindeligt slid over tid. For selvom LG gjorde meget ud af at fortælle, at bagsiden kun bliver smukkere og mere personlig i brug, er der altså tale om et ekstremt tyndt lag læder klistret på et plastikcover. Selvom jeg normalt behandler mine telefoner pænt, skal de jo stadig op af lommen mange gange om dagen – og det skal læderet kunne holde til.

Kamera

Der blev også lejlighed til at lege lidt med kameraet i G4.

Her er der jo virkelig blevet forsøgt hypet af LG. Fotografen Colby Brown har lagt navn og ansigt til diverse videoklip, der roser kameraet i G4 til skyerne.

Men er kameraet så fantastisk, som LG påstår? Det har jeg faktisk svært ved at vurdere, da vi kun havde mulighed for at prøve det for nedrullede gardiner og efterfølgende i en dunkel restaurant.

Og i begrænset lys var der ingen tvivl om, at det var et mobiltelefon-kamera, vi brugte. Der skulle ikke meget bevægelse til, før billedet blev sløret – på trods af OIS 2.0 (optisk billedstabilisering), blænde F1.8 og 40% større billedsensor…  🙁

Blitzen hjalp desværre heller ikke specielt meget – ansigter får det blålige skær, som vi er blevet vant til fra mobiltelefonens irriterende LED-lampe, der gør sig bedst som lommelygte.

Så noget natkamera er G4 desværre ikke – i hvert fald ikke uden stativ. Noget de færreste render rundt med til deres telefon. Jeg glæder mig derfor til at teste, hvordan G4 klarer sig i dagslys – og specielt i forhold til andre smartphones (fx den LG Nexus 5, som jeg pt. bruger).

“Afterparty”

Efter præsentationen og hands on med LG G4, blev både LG-ambassadører og journalister fragtet til hjertet af Stockholm og indkvarteret på hotel.

En times tid efter var der middag og efterfølgende poolturnering på en nærliggende restaurant med tilhørende (stort!) poolcenter.

Alt i alt en begivenhedsrig og god dag. Tak til LG Nordic for et godt arrangement.

Den videre test

Som nævnt håber jeg på at få min LG G4 (pre production) til test snarest – og måske allerede i næste uge.

Så snart jeg har den i hænde, begynder jeg på min “rigtige” test og skal selvfølgelig nok holde bloggen opdateret, når jeg gør nye opdagelser.

Tak fordi du læste med – og kom snart igen!

Share Button