Anmeldelse af LG G4: Unboxing og første erfaringer

Share Button

"Sjovt nok" vender læderbagsiden opad...

Beklager – ingen Lego-mænd eller andet underligt denne gang.

Det bliver nemlig blot til en ganske almindelig omgang unboxing – med billeder og første indtryk af min egen G4.

Fokus i dette indlæg er ibrugtagning, hastighed i brug og indledende bemærkninger omkring kameraet i G4.

Unboxing

Her er billeder af LG G4 som den tog sig ud før, under og efter udpakningen:

Jeg vil lige nævne, at den endelige udgave, der ryger på markedet også har en ekstra plastbagside med (hvis den købes med læder) samt LG’s Quadbeat 3-høretelefoner.

Første erfaringer med min egen LG G4

Nu er det jo ikke længe siden, jeg havde en G4 i hånden. Og i det indlæg skrev jeg allerede lidt om størrelse, formgivning m.m.

Pre-production

Det er på ingen måde en ufærdig beta-udgave af LG G4, jeg har fået af LG, men det ER altså en pre-production-udgave. I dette tilfælde udgaven lige før den endelige udgave, der ryger på markedet i Danmark i starten af juni.

Derfor kan det tænkes, at min G4 lider af lidt børnesygdomme, som er kureret, når G4 ryger ud til den almene forbruger i Norden.

Da jeg testede LG G3 oplevede jeg også, at den det første stykke tid kunne være noget belastende i brug. Det blev heldigvis løst med indtil flere softwareopdateringer.

Kvalitetsfornemmelse

Jeg er svær at imponere, når det gælder kvalitetsfornemmelsen af mine smartphones.

Men min G4 med sort lædercover er altså lækker.

Vægten er lige tilpas – altså ikke for let! Det må efter min mening godt kunne mærkes, at det er et kvalitetsprodukt – og her spiller vægten ind. Der er dog stadig noget af et spring fra Nexus 5’s 127 gram til G4’s 157 gram (ifølge vores køkkenvægt).

Læderbagsiden var det første stykke tid lige til den glatte side. Min oplevelse er dog, at det allerede har ændret sig noget. Referencemobilen på godt greb er i min verden Nexus 5 med dens gummiagtige belægning. Men nu synes jeg faktisk, at G4 med sort læder er lige så sikker at holde ved. Det er altså noget helt andet end et tilkøbt læder-look fra dbrand, som jeg tidligere har anmeldt her på bloggen.

Samlekvaliteten på G4 er generelt meget høj og der er ingen hørbare knirkelyde, når jeg (forsigtigt) forsøger at vride i den. Det samme kan fx ikke siges om min Nexus 5 – men den er jo også 1½ år gammel.

En anke omkring samlekvaliteten er, at bagsiden ikke slutter tæt til omkring kameraet. Der er en revne hele vejen rundt på lige omkring en millimeter – og den er så småt begyndt at blive fyldt med snavs.

I samme boldgade er der også en smule gab i den ene side fra cover til LED-lampe/color spectrum sensor-kombinationen, mens laser-autofokus-dioden er noget pænere passet ind i coveret.

Ibrugtagning

Det gik rimeligt smertefrit med at tage min G4 i brug.

Under opstarten kunne jeg benytte NFC til at overføre indstillinger fra min Google-konto på min Nexus 5 til G4’eren. Let og enkelt.

G4 kunne dog ikke finde ud af at sætte mine startskærme op automatisk. Det kunne min Nexus 5, sidst jeg nulstillede den til fabriksindstillinger. Det hænger jo nok sammen med, at LG kører med deres egen “launcher” (startskærme) og ikke Googles launcher.

Installation af apps, overførsel af data og opsætning af diverse konti tog de sædvanlige 3-4 timer, så der er ikke noget nyt og banebrydende der. Der er stadig et stykke vej at Android kan så meget som iCloud-backup’en på iOS-enheder.

Retfærdighedsvis skal jeg dog nævne, at en del apps på Android allerede nu benytter sig af backup til Googles servere, så indstillinger, data m.m. i disse apps automatisk kommer igen, når en ny enhed tages i brug med samme Google-konto.

Hastighed i brug

Jeg må desværre sige, at jeg (endnu) ikke er blæst væk af G4’s hastighed i brug.

Mange gange har jeg oplevet, at apps er længe om at åbne, at startskærmene hakker i det ved swipe osv. Jeg troede faktisk, at disse problemer efterhånden ville være løst – G4 har jo nærmest et helt datacenters processorkraft under hjelmen.

Jeg håber virkelig, at dette snarest kan blive løst med en softwareopdatering.

Kamera

Allerede nu har jeg gode erfaringer med kameraet i G4. Netop kameraet havde jeg svært ved at vurdere til præsentationen i Stockholm.

Specielt det fuldt manuelle kamera-mode bliver jeg glad for.

Her er et eksempel på et billede taget i “basis” (= auto) mode – lukkertiden er 1/30 sekund på ISO 50:

“Samme billede” taget i auto-indstilling. Manuel mode rules! #capturedbyLGG4

Et billede slået op af Christian Hoelgaard (@chrhoelgaard) den

Og så samme billede taget i fuldt manuelt mode – lukkertiden er sat til 1/500 sekund og ISO sat til 1000:

Eksempel på billede taget med LG G4’s manuelle foto-mode. Lukketid 1/500 sek. #capturedbyLGG4 Et billede slået op af Christian Hoelgaard (@chrhoelgaard) den

Der er vist ikke så meget tvivl om, hvilket billede, der i denne situation er det bedste? Med mindre du er vild med fartstriber, naturligvis… 😉

G4’s kamera optager også imponerende video – se blot dette 4K-videoklip fra samme dag (3.840 x 2.160 pixels):

Afrunding

Det var alt om G4 i denne omgang. Indtil videre lover det på nogle områder godt for testen af G4 – og på andre områder knap så godt.

Jeg vender snarest muligt tilbage med nyt om G4 – vi ses! 🙂

Share Button