Sonos malker Nexus 5’s batteri

Share Button

Respektabelt batteriforbrug når Sonos Controller er afinstalleret

I mit seneste indlæg var jeg ikke specielt positivt indstillet overfor Nexus 5’s batteriforbrug.

Jeg oplevede stor uregelmæssighed i den måde, batteriet blev “suget tomt” på. Problemet var, at “Android OS” afholdt mobilen fra at gå i “deep sleep” (dvale).

Nu har jeg imidlertid fundet årsagen til det store batteriforbrug – min Sonos Controller app, som jeg faktisk ikke rigtigt kan undvære.

En mistanke

Som jeg skrev i det nævnte indlæg om batteriforbruget på Nexus 5, havde jeg efterhånden prøvet nærmest alt for at finde synderen. Og jeg må indrømme, at min primære mistanke var, at det ganske enkelt var en softwarefejl i Nexus 5 eller Android 4.4/4.4.2. For jeg havde jo kørt uden problemer med de samme apps på LG G2.

Men så kom jeg til at kigge på de enkelte apps’ forbrug af mobildata. Og her var jeg noget overrasket over at se, at Sonos app’en havde brugt over 50 MB mobildata i de første 14 dage af december. Det er i sig selv underligt, når Sonos kun virker på trådløst netværk. Så hvad skal den bruge mobilnetværk til?

Mistanken måtte efterprøves, så jeg afinstallerede Sonos Controller i går og gik i dag på arbejde som normalt.

Halleluja (det er jo næsten jul)

Og sikke en forskel. Hvor jeg den 13. december om aftenen havde 8% tilbage på batteriet efter ca. 15 timer, havde jeg i dag 61% tilbage!!! Og som mine screenshots viser er det med næsten det samme brug af mobilen.

Så kan vi tale om overskud… 😉

Glad(ere) for Nexus 5

Jeg vil lade billederne i nedenstående galleri tale for sig selv og glæde mig over, at jeg lige er blevet rigtigt meget gladere for min Nexus 5.

Dog vil jeg naturligvis gerne have normalt batteriforbrug samtidig med at Sonos Controller er installeret… 🙁 Så jeg er ikke færdig med at teste…

P.S. Jeg faldt i øvrigt over denne tråd, da jeg forsøgte at finde mere information om problemet. Men udover denne, er problematikken ikke specielt godt beskrevet derude i cyberspace… 

Galleri med sammenligning af batteriforbrug

Share Button