LG G3: Hvad vi tror vi ved – og hvad vi ikke ved

Share Button

LG G3

Så er det lige oppe over. LG G3 er på trapperne.

Det er ikke nogen hemmelighed mere – det har det faktisk ikke været længe. Det er jo desværre standarden nu om stunder. Der er så mange huller i teknologi-firmaerne, at intet er overladt til tilfældighederne, når produkter bliver præsenteret.

Eller rettere – næsten intet er overladt til tilfældighederne. Så i dette indlæg vil jeg kigge lidt mere på det, der endnu kun er gisninger.


For mens der på diverse tech-blogs synes at være helt styr på skærmstørrelse og -opløsning, batteristørrelse, processor, ram osv, er der dog stadig nogle ting, der endnu ikke er afsløret.

For alt det der er afsløret, er det bare at kigge på GSM Arena, der har en imponerende liste af detaljer omkring en telefon, der først bliver officielt præsenteret for offentligheden lige om hjørnet. Jeg har taget et skærmdump af nogle af dataene i skrivende stund:

LG G3 GSMArena
Men hvad er så ikke afsløret allerede?
Udover (marginal) usikkerhed om specifikationer, er der faktisk nogle ting, som stadig kan pirre nysgerrigheden og fantasien. Og heldigvis for det! Det er lidt ligesom en delvist påklædt kvinde ofte er frækkere end en helt nøgen… 😉

Indpakning – plastic eller metal?

Her kunne jeg godt se for mig, at LG for en gangs skyld prøvede at lege med en lækker metal-kvalitet, som det godt kunne se ud til, at G3 har.

Desværre tror jeg dog mest på, at G3 kommer med en plasticbagside, der bare “lader som om” den er af metal…

Brugergrænseflade – “klassisk” LG eller mere nedtonet?

I mine tidligere anmeldelser (G2 og G Flex) har jeg været begrænset begejstret for LG’s overplastrede Android-skin.

Derfor håber jeg, at LG denne gang har taget (mere) udgangspunkt i en “ren” Android og så har krydret med de (få?) ting, som de mener er nødvendige for at sælge G3.

Fancy features – hvor meget skal vi trækkes med?

For en gangs skyld må LG gerne nedtone alle de smarte features, som de tidligere har puttet i både G2 og G Flex.

For selvom nogen af dem da er “meget smarte”, vil jeg gætte på, at under 5% af telefonens brugere rent faktisk prøver dem mere end en enkelt gang.

Så…fokus på at gøre brugeroplevelsen mere ensartet vil klæde G3.

Den mystiske sensor modsat blitzen?

Den er der godt nok blevet gisnet meget om. Blandt flere har snakken gået om “laser-autofokus” (hvad det så end er).

Mit gæt er dog, at der blot er tale om den “sædvanlige” IR-diode, så G3 vil kunne bruges som fjernbetjening – endnu én af de unødvendige features.

Men det kunne da være sjovt, hvis det rent faktisk var noget helt nyskabende, som kunne være med til at gøre LG G3 markedsledende på en ny front.

Skal det bare være en Nexus?

Dem der har fulgt med på denne blog ved nok allerede, at jeg er stor tilhænger af den rene Android.

Så er jeg bare ude efter, at LG skal lave G3 som var det en Nexus (6)?

Ja – og nej.

LG G3 må gerne have den gnidningsfrihed og hurtighed, som fx er kendetegnende for min Nexus 5. Men det gør ikke noget, at G3 som “ikke-Nexus-mobil” har sit eget særpræg – både i forhold til brugergrænseflade-design og (begænset) ekstra funktionalitet.

Vi ved heldigvis snart mere!

LG holder pressekonference i London den 27. maj, så det er som nævnt tidligere lige om hjørnet.

Her skulle vi gerne få afsløret hele sandheden om G3.

Den 3. juni er jeg selv – sammen med de øvrige LG-ambassadører og udvalgte pressefolk fra Norden blevet inviteret til Stockholm for at se, høre om og ikke mindst røre den “lille” ny.

Så når vi kommer så langt, kommer der naturligvis flere indlæg fra min hånd om mine oplevelser med LG G3.

Share Button