En uge med LG G3 – ikke uden udfordringer

Share Button

Som skrevet i mit tidligere indlæg, hvor jeg publicerede en “lille” stop motion unboxing-video, fik jeg min G3 onsdag i sidste uge.

Selvom de første par dage gik, uden jeg fik pakket den ud (stop motion tager laaaaang tid), har jeg trods alt nået at danne mig et første indtryk – nu som ejer.

Er du nysgerrig? Så læs videre nedenfor… 😉

Begyndervanskeligheder

Al begyndelse er (åbenbart) svær.

Jeg betegner godt nok mig selv om en ret erfaren bruger af Android-mobiler, men på trods af det, var G3 ikke specielt flink ved mig de første dage.

Da jeg “flyttede ind” i G3 fra min Nexus 5, brugte jeg de sædvanlige par timer på at få startskærmene præcis som jeg gerne ville have. Jeg foretrækker, at jeg i store træk har de rigtige apps, genveje og widgets på de sædvanlige pladser. Det bliver dog aldrig præcis det samme, da skiftet fra Nexus 5 til G3 også er et skift fra 4×4 til 5×5 ikoner.

Farvel opsætning

Næste morgen slukkede jeg frejdigt begge apparater og flyttede SIM-kortet over i G3. Startede glad telefonen op – kun for at konstatere, at den havde smidt alle mine startskærms-indstillinger ud med badevandet og nulstillet “launcheren” til fabriksindstillinger.

Heldigvis var alle programmer og indstillinger der stadig – for ellers havde den nok ikke overlevet min vrede… “Vi” var ikke gode venner efter det!!! 🙁

LG G3 Startskærme nulstillet til fabriksindstilling.png

Sort skærm

Samme dag om eftermiddagen måtte jeg så sætte startskærmene op igen.

I de sidste faser af dette lille projekt oplevede jeg noget meget underligt:

Ikke mindre end 3 gange gik G3 helt i sort. Der var intet at gøre – selv et meeeeeget langt tryk på on/off gav ingen resultater. Den var helt frosset. Så alle 3 gange måtte jeg hive batteriet ud og sætte det tilbage igen.

Den var helt frosset

LG mener åbenbart (af uforklarlige årsager), at det ikke er nødvendigt at kunne software-resette med on/off-knappen, når batteriet kan tages ud. Jeg er IKKE enig i den beslutning – det er møgirriterende at skulle tage bagbeklædningen af hele tiden! Men jeg håber, at der var tale om en enkeltstående fejl (det skulle senere vise sig ikke at være tilfældet – se næste afsnit).

Under tredje og sidste opstart efter sort skærm, kom der et meget kort “Android opgraderes” på skærmen.

Hele den seance gjorde os ikke til bedre venner… 🙁

Og sort skærm igen

Inden jeg nåede at få dette indlæg publiceret, har jeg så oplevet samme historie igen.

I dag på tur med hunden skulle jeg lige tjekke i LG Health, hvor mange skridt jeg havde gået indtil nu. Da jeg tænder for at swipe over på LG Health, går den igen helt i sort.

Og som i de bedste eventyr skal det hele ske 3 gange. Batteriet skal tages ud og telefonen genstartes 3 gange, før den igen kører normalt.

Denne gang var vi meget tæt på at blive decideret uvenner! 🙁

Jeg holder et skarpt øje med min G3 og dens tendenser til sort skærm. Den har samme apps installeret som min Nexus 5, så det burde ikke være problemet. Så mistanken går lige nu på LG’s Smart Tips eller måske LG Health.

LG G3 Health-app.png

Inkompatible apps

Hvor fed en 2K-skærm end er, er den ikke meget værd, hvis ikke den kan køre de apps, du gerne vil køre.

Nogle apps kan bare ikke køre på G3

Jeg har nu oplevet det samme på egen krop, som Engadget oplevede under deres anmeldelse af G3: Nogle apps kan bare ikke køre på G3, fordi de ikke kan håndtere den høje skærmopløsning.

Det er sandsynligvis bare et “flueben”, som den enkelte app-udvikler skal sætte, men det betyder altså, at I skrivende stund virker Candy Crush Saga, Trials Frontier (mit favoritspil i øjebliket), Krak Navigation og sikkert en lang række andre apps ikke til LG G3.

LG G3 Ikke kompatibel app.png

EasyHome-problemer

Dette problem har jeg heldigvis ikke selv haft.

Men én af de andre LG-ambassadører – Morten – har oplevet, at han efter at have prøvet LG’s “pensionist-tema”, ikke længere kan trykke på “Hjem-knappen” uden at blive spurgt, om han vil bruge launcheren “Home” eller “EasyHome”.

Og problemet fortsætter selv efter en gendannelse til fabriksindstillinger.

Efterfølgende har LG oplyst, at det er en kendt fejl, som de arbejder på at få løst.

Hold fingrene langt væk fra EasyHome

Så du er hermed advaret: Hvis ikke du skal bruge “EasyHome” på din nye G3, så hold fingrene langt væk fra funktionen!!!

De gode/bedre ting

Som vi kender det fra sensationsjournalistikken, er det jo de negative ting, der sælger… 😉

Derfor er jeg startet med de negative ting i dette indlæg. Og oddsene for, at du stadig hænger på, er sikkert helt i bund?

KnockOn – lige i skabet!

Men G3 er heldigvis ikke kun problemer. Som jeg beskrev efter min første hands on, virker KnockOn-funktionen nu helt som den skal.

Det er nu slut med at banke på forgæves, medmindre du er rigtigt sjusket.

Det er dog desværre ikke slut med at tage G3 op og lommen og opdage, at dine kærtegn af displayet på vej op af lommen har resulteret i en tændt skærm. Så snedig er den alligevel (endnu) ikke.

Og på en løbetur, hvor jeg måtte holde G3 i hånden (da jeg endnu ikke har fået købt et armbånd), kunne jeg konstatere, at skærmen tændte igen og igen, når fingrene rørte ved skærmen. Det er ikke så hensigtsmæssigt.

Kvik betjening – men set hurtigere

LG G3 er dejligt hurtig til at vågne, når der trykkes på on/off-knappen eller hvis KnockOn-funktionen benyttes. Her er den på linje med iPhone 5s eller Nexus 5.

Navigation på startskærmene og ved start af programmer er i de fleste tilfælde hurtig – dog ikke øjeblikkelig. Det virker som om, LG endnu ikke har fået optimeret softwaren til at udnytte den hurtige processor.

G3 er slet ikke på Nexus 5-niveau

Ofte oplever jeg, at der lige går et ekstra halvt til helt sekund, når der trykkes på hjem eller når der skiftes mellem apps. Her er G3 slet ikke på Nexus 5-niveau. Og Nexus 5 har endda en ældre processor. Der ses også jævnligt “lag” (hakken) ved almindelig brug af G3 – ligesom det var tilfældet med G2.

Så det tyder på, at G3 er udkommet en smule for tidligt i forhold til at få optimeret softwaren til hardwaren. Det bør være noget, som LG (lyn)hurtigt får rettet i en softwareopdatering!

Velfungerende tastatur

LG har selv gjort meget for at fremhæve tastaturet på G3.

Og det er der også grund til. For det er meget bedre end det standardtastatur, som er standard på Android – og langt bedre end LG’s foregående tastaturer og alle de medfølgende tastaturer, jeg har haft på tidligere smartphones.

Jeg må erkende, at jeg er gået tilbage til Swiftkey

Jeg har brugt det en lille uge og har været tilfreds med det. Men jeg må dog også krybe til korset og erkende, at jeg i dag er gået tilbage til Swiftkey.

Jeg kunne simpelthen ikke undvære hverken Swiftkeys forudsigelser eller den direkte adgang til Emoji-ikoner.

Ikke fantastisk batteriforbrug

Afslutningsvis vil jeg nævne batteriet i LG G3.

De første dage med mobilen har jeg ikke været specielt imponeret af batteriets evner. Og det er ikke fordi, jeg har voldbrugt den.

På skærmbilledet nedenfor har jeg brugt G3 i sølle 15 timer, hvoraf de ca. 2 timer og 45 minutter har været skærmtid. Og den har ikke været brugt til at spille på.

Hvorfor det går så hurtigt, har jeg ikke et svar på. Der er indstalleret de samme apps, som jeg havde på Nexus 5 – og batteriforbruget er dårligere på trods af det store batteri.

Jeg følger naturligvis op på batteriforbruget i et senere indlæg.

LG G3 Batteriforbrug 2014-06-24.png

Status efter en uge

Er du lige så krævende som mig (det er de færreste nok?), når det angår din mobiloplevelse?

Forventer du en fuldstændig flydende og fejlfri oplevelse på din mobiltelefon?

Så er det ikke helt G3-tid for dig endnu. Så enten skal du vente til der kommer en softwareopdatering til G3 (hvorefter jeg nok skal skrive et nyt indlæg) eller vælge en Nexus 5 i stedet – den koster også kun det halve… 🙂

Jeg vender stærkt tilbage senere med flere betragtninger om LG G3.

Share Button