Mere om LG G Watch

Share Button

Jeg har nu haft LG G Watch siddende på min venstre arm en lille uges tid.

Eller det vil sige: Siddende på min arm i dagtimerne, for om natten skal det helst sidde i sin dock for at være klar til næste dag.

Længere tid på armen er lig med flere erfaringer og betragtninger fra min side. Så det er hvad der kommer i dette indlæg.

Emnerne er denne gang:

  • Komfort
  • Bluetooth-forbindelsen
  • Skridttæller eller bevægelsessensor?
  • Rund eller firkantet skærm?

Komfort

Et armbåndsur sidder i sagens natur lang tid af gangen på håndleddet. Komforten skal derfor være i orden.

Det opfylder G Watch efter min mening.

Bagsiden af uret er lavet af plastik, der føles ganske behageligt, selvom det ikke medvirker til at hæve kvalitetsoplevelsen.

Remmen er efter min bedste overbevisning lavet af en slags silikone, som virker til at være af høj kvalitet. Den har en behagelig overflade/tekstur, som ikke griber fat i de små hår på armen.

Plastik og silikone har endvidere den fordel, at begge dele gør det muligt at leve et aktivt liv – uden uret bliver for “klamt”… 🙂  (Og bliver det alligevel klamt, kan det let vaskes!)

På dette område var mine erfaringer med Pebble Steel, at hverken stålremmen eller læderremmen var særligt gode til en aktiv livsstil. Der ville det originale Pebble ur være bedre.

Så med hensyn til komforten tænker jeg ikke over, at G Watch er lavet af et firma, der normalt ikke laver ure.

Bluetooth-forbindelsen

Mange enheder forbundet med bluetooth har efter mine erfaringer en meget begrænset rækkevidde.

Med G Watch oplever jeg derimod, at forbindelsen både rækker langt og er klippestabil.

I de få tilfælde, hvor forbindelsen alligevel ryger (når jeg fx går i haven), er det hurtigt forbundet til mobilen igen, så snart den er indenfor rækkevidde.

Eksempelvis oplever jeg, at G Watch holder forbindelsen til min Nexus 5, selvom mobilen ligger i køkkenet, og jeg er på badeværelset 10 meter væk og med 2 vægge imellem.

Det var ikke muligt med Pebble Steel, der mistede forbindelsen noget før.

Skridttæller eller bevægelsessensor?

Jeg har i en periode benyttet mig af en skridttæller-app på min mobil.

Ulempen ved sådan en er, at den kun tæller, når mobilen er i hånden eller lommen. Og jeg ved godt, at tanken et skræmmende for nogen, men jeg bevæger mig faktisk ofte uden at have mobilen på mig… 😉

Ved almindelig gang er skridttælleren på G Watch ganske præcis. Den anden dag gik jeg fx en tur med hunden på 7,8 km. På denne tur registrerede G Watch 8.300 skridt, hvilket svarer til en gennemsnitlig skridtlængde på ca. 94 cm. Selvom det var en rask tur, var G Watch nok endda en smule konservativ – mine korte ben taget i betragtning… 😉

I andre tilfælde er skridttælleren i G Watch tilsvarende optimistisk.

Jeg har fx oplevet at tage flere hundrede skridt til et 2-timers møde, hvor jeg ikke rejste mig en eneste gang.

Det ved jeg er gjort bedre af konkurrenter, der laver fitness-armbånd, så det må kunne løses i en firmware-opdatering.

Så regn ikke pt. med at kunne bruge G Watch som en specielt præcis skridttæller, men snarere som en aktivitetsmåler.

Rund eller firkantet skærm?

Firkantede skærme på smartwatches er tydeligvis “so last year” – hvis vi skal tro trenden fra Moto 360 og LG’s eget G Watch R, hvor sidstnævnte netop er blevet officielt præsenteret.

Men er det en fordel med en rund skærm – altså lige bortset fra, at uret kommer til at ligne et ur noget mere?

Uden at have prøvet et rundt smartwatch, tænker jeg, at det må gå gevaldigt ud over brugeroplevelsen, når skærmen bliver rund. Hvor nemt bliver det lige at have lommeregner-app’en på håndledet?

Hvis vi skal bruge lidt matematik til at udregne skærmareal på henholdsvis G Watch og G Watch R, kommer det til at se således ud:

  • G Watch: 1,65 x 1,65 tommer giver et samlet skærmareal på 2,7225 kvadrattommer
  • G Watch R: 1,3 tommer i diameter giver et samlet skærmareal på 1,3273 kvadrattommer

Skærmarealet på G Watch er altså mere end dobbelt så stort som på G Watch R. Og selvom skærmen på G Watch R havde været samme højde/bredde som på G Watch, ville den runde udgave stadig kun være 2,1382 kvadrattommer – altså ryger der godt 20% skærmareal på de “runde hjørner”.

Den fysiske størrelse på G Watch er ifølge specifikationerne 37,9 x 46,5 mm, mens G Watch R estimeres at være 47 x 56 mm (jeg har ikke kunnet finde officielle specifikationer). Den runde version er altså noget mere omfangsrig uden at det giver bonus på skærmstørrelsen.

Det er naturligvis lige så meget en smagssag, men hvis du går efter skærmstørrelse på dit smartwatch, vil den firkantede udgave helt klart være at foretrække.

Afrunding

Som du måske kan læse, er jeg indtil videre stadig glad for mit LG G Watch.

Jeg fortsætter med at teste – og én af de nærmeste dage håber jeg på at få skrevet et indlæg, som bliver krydret med en mængle skærmdumps og evt. video af G Watch i aktion.

Share Button