Er fremtiden lys for “QuickCircle”-covers?

Share Button

image

LG og Samsung laver dem. De findes i forskellige udformninger. De beskytter (det meste af) din mobiltelefon – men lader dig få et lille kig ind til herlighederne uden at åbne alt for meget.

Jeg taler naturligvis om de forskellige udgaver af beskyttende mobil-covers, som har et (lille) rundt eller firkantet vindue, hvorigennem et udsnit af skærmen kan berøres og betragtes.

Med hvad er fremtidsperspektiverne for disse egentlig? Læs videre for at se mit bud… 🙂

Udfordringer

Selvom det er snedigt og nytænkende af producenterne at lade skærmen være tilgængelig, selvom mobilen er “lukket”, giver det også visse udfordringer.

Udvalget af apps du kan nå gennem det lille vindue er nemlig meget begrænset – og begrænset netop til producentens egne apps, der følger med mobilen.

Så hvis du som jeg hellere vil bruge Hangouts til dine sms’er i stedet for fx LG’s egen besked-app, må du undvære at lege med sms’er gennem dit QuickCircle-cover på LG G3.

Og det er egentlig logisk nok, at denne begrænsning er der. For selvom mobil-producenterne åbner op for deres API’er (og dermed giver app-udviklere mulighed for at bruge “vinduesfunktionerne”), har fx Google jo ikke tænkt sig at ændre Hangouts i det uendelige, så app’en passer både til LG G2, LG G3, Samsung Galaxy S5 osv. osv. osv.

Løsningen

Men hvad har vi ellers af produkter på markedet, der kan vise oplysninger i et lille rundt eller firkantet vindue?

Svaret er naturligvis Android Wear, der er styresystemet fra Google tilpasset smartwatches mm. – og som samtidig er baseret på Android.

Da alle apps på Android kører i en lille virtuel maskine, burde det være en “smal sag” at lade fx LG G3 køre en virtuel Android Wear, som bliver brugt til dens QuickCircle-cover.

Gevinsten

Ved at bruge Android Wear til mobilens vindue mod verden, sikrer producenten sig, at “alle” app-udviklere har et reelt incitament til at lade deres apps understøtte de smarte mobil-indpakninger.

Når ordet om denne lille genistreg spredes, vil det i mine øjne komme til at gøre disse mobiler (og deres smarte covers) mere attraktive i markedet, da funktionaliteten bliver væsentligt mere udbygget og samtidig mere fremtidssikret.

Kommer vi til at se det?

Det kommer jo i sidste ende an på producenterne. Og med dette indlæg sørger jeg i hvert fald for, at LG går beskeden.

Bolden triller. Men er der nogen, der tør give den et los?

Share Button