Anmeldelse af dbrand skin til Nexus 5

Share Button

Sort "læder" på Nexus 5

Efter at have fulgt dbrand på Twitter i et stykke tid, blev jeg lidt for fristet, da de for godt en måned siden havde ekstra rabatter på deres skins til mobiler.

Da jeg pt. bruger en Nexus 5, er jeg indenfor målgruppen.

Jeg bestilte derfor et skin i “sort læder” – som naturligvis intet har med læder at gøre udover udseendet.

Du kan læse mere om min købsoplevelse hos dbrand og mit indtryk af dbrand’s skin i dette indlæg.

Bestilling

Hjemmesiden dbrand.com giver én af de bedste mobile indkøbsoplevelser, jeg nogensinde har prøvet. Det hele er simpelt og alligevel helt igennem genialt.

“Én af de bedste mobile købsoplevelser”

Bestillingen foregår med få klik og uden unødvendige sideskift og indlæsning af siderne.

Efter bestilling af mit skin fik jeg naturligvis den sædvanlige bekræftelsesmail, hvori der stod, at jeg ville høre nærmere indenfor 48 timer – dog ikke i weekender.

Levering

dbrand skrev efter 3 dage (en tirsdag), at de havde sendt mit skin – og at leveringen kunne tage 7-14 dage.

Derfor var jeg noget overrasket, da der allerede om fredagen – kun 3 dage efter – lå et lille, nuttet brev fra dbrand i min postkasse.

Det var godt nok hurtig ekspedition – og så fra Canada!

Oplevelsen

dbrand skins er lavet på en folie fra kæmpekoncernen 3M. Kvaliteten af folien er utvivlsomt i orden.

Men når det er sagt, er der udover udseendet ikke meget, der taler for at smykke sin mobil med et dbrand skin.

Monteringen gik nogenlunde smertefrit, efter jeg havde set videoen på dbrand’s hjemmeside. Dog var det lidt besværligt at montere bagsiden lige, hvilket resulterede i, at jeg måtte pille folien af igen 5-6 gange, inden jeg var tilfreds og trykkede den ordentligt fast.

“Der er ikke meget, der taler for et dbrand skin”

“Afpilningerne” betød også, at jeg mistede flere af de blanke dimser, der får Nexus-logoet til at skinne. De er åbenbart limet fast nede i “Nexus”-udskæringen.

Jeg har altid været glad for Nexus 5’s skridsikre bagside. Så derfor var jeg meget overrasket over, hvor glat min Nexus 5 nu blev med et (imiteret) læder-skin. Jeg havde ligesom regnet med, at skin’et arvede lidt af “læder-fornemmelsen”.

Så nu skal jeg virkelig være påpasselig med at holde godt fast, når jeg fisker mobilen op af lommen.

“Kanterne på skin’ets folie er skarpe”

En anden dealbreaker for mig er, at kanterne på skin’ets folie er så skarpe. Det generer virkelig mine fingre, at de hele tiden støder mod kanterne, der i øvrigt ikke flugter med Nexus 5’s bagside. Skin’et er ganske enkelt for småt til at dække hele bagsiden af mobilen, så der er mellemrum mellem bagsidens skin og det på kanterne af mobilen… 🙁 Det er dermed desværre falsk varebetegnelse, når skin’et på billederne i dbrand’s webshop dækker hele bagsiden.

De skarpe kanter minder mig om min gode gamle HTC Desire HD, hvor rammen rundt om skærmen var hævet en brøkdel af en millimeter, så fingrene ved hvert swipe fik fat i kanten. En lille detalje, men vildt irriterende i længden.

Og nu jeg er i gang med at rakke ned på mit nye skin, er jeg også nødt til at bemærke, at de mange samlinger og skarpe kanter på skin’et betyder, at små stykker skidt lynhurtigt samler sig i kanterne. Det har på ingen tid fået mit “fine”, nye skin til at være knap så pænt.

Afmontering

Jeps – det måtte jo ske.

Jeg har lige spildt 100 kroner på et dbrand skin. Efter en måneds tid har jeg nemlig fjernet det igen.

Afmontering foregår forholdsvist let. En negl under skin’et løsner et hjørne og resten kan så trækkes forsigtigt af. Regn dog ikke med at kunne genbruge det bagefter (se billedet).

Heldigvis ser min mobil helt normal ud nedenunder (bortset fra Nexus-logoet), så det er da et lille plus i bogen til dbrand.

Dommen

Hvis du har læst om mine oplevelser ovenfor, behøver du nok ikke læse dette afsnit for at finde ud af, hvad jeg synes om mit dbrand skin:

Et skin fra dbrand giver absolut ingen merværdi, medmindre du alene er ude efter at få din mobil til at ligne noget, den ikke er – og er ligeglad med ulemperne.

Et dbrand skin yder ingen ekstra beskyttelse og gør kun Nexus 5 glattere at holde på. Så reelt er beskyttelsen faktisk blevet ringere.

Som nævnt gav jeg lige omkring 100 kroner med forsendelse for skin til bagside og kant/ramme. Du kan også få et til forsiden, så skærmen bliver rammet ind. Det er jeg glad for, at jeg ikke bestilte med.

I skrivende stund er prisen endnu højere, så det gør absolut ikke dbrand skin’s “value-for-money” bedre!

Hvis du tror, at et dbrand skin kan genbruges...så tager du fejl!

Share Button