G Watch R – Første indtryk

Share Button

IMG_8274

På det tidligere omtalte event for LG-ambassadører i Stockholm i midten af december, var jeg så heldig at få stukket et LG G Watch R i hånden.

Der gik ikke mange sekunder før det havde indtaget pladsen på armen i stedet for det “gamle” LG G Watch.

I dette indlæg kan du læse om mine første indtryk af G Watch R efter nogle ugers brug.

Visuelt indtryk

Her starter jeg vist næsten altid, så dermed også denne gang…

Som et par tusind bloggere allerede har skrevet – og som jeg nu kan bekræfte – ser G Watch R noget pænere ud end LG’s første forsøg på et Android Wear-produkt.

Det ligner rent faktisk et ur.

Ambassadørfruens første bemærkning var, at det var “sexet”. Og det er jo slet ikke så ringe… 😉

Ved første udpakning var jeg noget overrasket over, hvor stort det egentlig er. Faktisk er det både noget tykkere og bredere end mit gamle G Watch.

“Spinkle arme vil ligne spaghetti…”

Men heldigvis har jeg en forkærlighed for store ure, så det er ikke et problem for mig. Men spinkle pige- eller drengearme vil nok ligne spaghetti lidt for meget, når der bliver spændt et G Watch R på… 😉

Kvalitetsindtryk

G Watch R føles lækkert – rigtigt lækkert. Det kan mærkes, at der er kælet lidt mere for detaljerne her.

Det er specielt lækkert at selve urkassen er lavet i matsort metal, mens ringen rundt om skærmen er i blanksort metal – og den kan i øvrigt ikke drejes, hvis du skulle være i tvivl.

Dog kan det også mærkes, at kræfterne (og pengene) ikke er lagt i at få remmen til at føles specielt “premium”. Det er vist noget af det billigste og stiveste “genuine leather”, der kan støves op.

Og når vi er ved billige materialer, er jeg nødt til også at nævne bagsiden, der er lavet af kedeligt og tyndt plastik.

Når det er sagt, må jeg også sige, at uret faktisk sidder rigtigt godt på min arm. Hverken bagbeklædningen eller remmen er på nogen måde ubehagelig i daglig brug. Og selvom remmen stadig er stiv i betrækket, er det blevet lidt bedre end første gang, jeg tog det på. Og her efter 2-3 ugers brug er remmen i hvert fald noget bedre end den læderrem, der fulgte med Pebble Steel.

Vægt

En ting der efter min mening hænger uløseligt sammen med kvalitetsindtrykket af et ur – det er vægten. Og her falder G  Watch R desværre igennem – det er nemlig alt for let.

I en tid hvor det handler om at lave mobiltelefoner så lette som muligt, har LG efter min mening gjort det samme på en forkert produktkategori. Et ur må nemlig gerne veje noget, så det får den rette kvalitetsfølelse.

“G Watch R er alt for let”

G Watch R med standardremmen vejer iflg. vores køkkenvægt 61 gram. Det ældre G Watch vejer til sammenligning 62 gram. Men i denne konkurrence løber mit gamle Citizen Promaster dykkerur med hovedpræmien. Det vejer nemlig 94 gram med rem. Og her måtte G Watch faktisk gerne lande, da det ville løfte kvalitetsoplevelsen en del.

Selvfølgelig skal LG ikke blot smide nogle ekstra gram bly i rumpen på G Watch R. De skal i stedet arbejde med at benytte et kvalitetsmateriale til bagbeklædningen i stedet for det billige plastik, der pryder begge generationer af G Watch (faktisk føles bagbeklædningen på det gamle G Watch en anelse bedre).

Hardware og funktioner

I forhold til G Watch er der et par tilføjelser, der giver G Watch R lidt ekstra plusser i bogen.

Først og fremmest er skærmen rund – men det vender jeg tilbage til…

På hardware-fronten har LG tilføjet både et barometer og en pulsmåler.

Barometeret giver selvfølgelig mulighed for at se om der er høj- eller lavtryk, men gør også G Watch R til en højdemåler.

Pulsmåleren giver sjovt nok mulighed for at måle din puls. Dette gøres af en såkaldt PPG-sensor på bagsiden af uret. Men forvent ikke hverken præcise eller kontinuerlige målinger – der er kun mulighed for at foretage her-og-nu-målinger, som kun bliver tilnærmelsesvis korrekte, hvis uret er i ro på armen.

Den vigtigste tilføjelse for mig er dog knappen på siden. Da G Watch R blev præsenteret kunne jeg ikke helt se pointen, men det kan jeg til gengæld nu. Det er rart at kunne slukke og tænde for skærmen med den.

Og at knappen med Lollipop har fået endnu flere muligheder er bare en fordel – men mere om det i et senere indlæg…

Android Wear på G Watch R

Jeg har tidligere skrevet om Android Wear i mine indlæg om G Watch.

Og på G Watch R er oplevelsen i væsentlig grad den samme.

Det er selvfølgelig en smule anderledes, når urskiven (= skærmen) er rund, men jeg har indtil videre ikke været generet af, at der mangler skærmplads, hvor “hjørnerne” er barberet af.

Selvom nogle apps passer mindre godt til en rund skærm, er det til gengæld en fornøjelse med analoge urskiver, der virkelig kommer til sin ret på en rund skærm. De så noget små og underlige ud på G Watch’s firkantede skærm.

Performance og batteritid

Da jeg fik mit G Watch R kørte det stadig Android Wear 4.4W2.

Nogle dage efter jeg havde fået uret, fik jeg dog Android Wear 5.0.1 installeret. Altså Lollipop for Wear.

Selvom G Watch R burde kunne trække det, har jeg flere gange bemærket, at det kniber lidt med at får animationer til at køre helt flydende. Faktisk har jeg oplevet, at mit G Watch har kørt bedre end det.

Det må gerne være noget forbigående!

Batteritiden var i starten så god, at jeg kunne gå 2 dage mellem opladninger. Det kan jeg desværre ikke længere. Om det skyldes, at jeg har fået Lollipop på uret eller har installeret programmer, har jeg ikke kunnet analysere mig frem til – men det er i hvert fald ærgerligt!

I skrivende stund har uret været ude af laderen i 4 timer og er allerede nede på 76% batteri. Ganske vist med en del skærmberøring og aktivitet, men alligevel.

De fleste aftener er den nu nede på omkring 50-55% batteri, hvor det før var omkring 70-75% batteri, når uret var taget ud af dock’en om morgenen.

Android Wear Lollipop

Uden at sige for meget på nuværende tidspunkt, kan jeg bekræfte, at Lollipop til Android Wear er en kærkommen opdatering – lige bortset fra batteriet (hvis det altså er synderen).

Men det tager jeg i et senere indlæg.

Skærmen

Den helt store opgradering på G Watch R er uden diskussion skærmen.

Da jeg fik den forrige generation, var det sommer. Og selv på højeste lysstyrke var skærmen svær at se udendørs i sollys. Det tror jeg ikke bliver et problem med G Watch R’s P-OLED-skærm (Plastic OLED).

Lige i øjeblikket kører jeg med skærmen på laveste lysstyrke, hvilket er rigeligt til danske vinterforhold. I mørke omgivelser er det endda i overkanten. Her ville det klæde LG at sætte en lyssensor i, så lysstyrken blev justeret automatisk.

Sortniveauet er også helt i top, ligesom kontrasten mellem lys og mørk er vildt meget bedre end på forgængeren.

Opløsningen er 320×320 pixels på en 1,3″ skærm, hvilket er tilstrækkeligt til, at tal, visere osv. ser skarpe ud. Hvis du tager skærmen helt op til øjnene kan individuelle pixels dog godt skelnes.

På mine to foregående smartwatches – Pebble Steel og LG G Watch – var skærmene ikke nær så højt opløste, hvilket til tider var decideret generende. Specielt på Pebble Steel så urskiver med visere meget kantede ud.

Så et stort plus i bogen for skærmen på G Watch R!

Afrunding

På nuværende tidspunkt er jeg stadig rigtigt glad for G Watch R.

De udfordringer, jeg har med uret, skyldes mere småfejl i Android Wear end selve uret. Så med løbende opdateringer af Wear-platformen kan G Watch R (forhåbentlig) kun blive bedre.

Jeg er lidt ærgerlig over, at batteritiden pludselig er blevet en del dårligere. Google burde gøre noget mere for at undgå, at enkelte apps eller en softwareopdatering på den måde kan ødelægge batteritiden.

Når jeg får tid og mulighed for det, kommer der lidt mere om Android Wear og specielt Lollipop-opdateringen til G Watch R.

Share Button