LG G4 er på trapperne – og lækket i detaljer

Share Button

LG G4 Læder

Nu skulle det være ganske vist. LG G4 er på vej.

Det har den jo nok været længe, men nu er det i hvert fald bekræftet – også officielt fra LG’s side. Og tidspunktet for “afsløringen” er tirsdag den 28. april.

Som ambassadør for LG havde jeg håbet at få lov til at teste LG G Flex 2, men det blev desværre ikke muligt pga. begrænsninger i produktionskapaciteten på den specielle skærm i mobilen.

Til gengæld håber jeg meget på, at jeg og mine kære ambassadør-kolleger får vores klamme hænder på LG G4.

I dette indlæg kan du se og læse om, hvad vi allerede ved om LG G4 – og om hvad jeg håber på.

Rygtemøllen har jo kørt på G4, lige siden G3 blev introduceret.

Men ét er rygter – noget andet er de kolde facts.

For et par dage siden fik jeg en mail fra min “inside-man” i LG Nordic, der indeholdt links til teaser-video, video om LG’s nye UX4.0 (brugerinterface) og information om LG’s nye 5,5″ display.

Intet af dette var store nyheder, men det er altid rart at få rygter bekræftet endeligt.

Teaser-videoen kan du se her:

Hvad ved vi om størrelsen?

Jeg antager, at LG G4 bliver omtrent samme størrelse som G3 var det. Skærmen bliver i hvert fald samme størrelse – nemlig 5,5 tommer.

Om selve mobilen bliver reduceret i størrelse, ved vi ikke endnu, men jeg tvivler personligt på, at LG får skrabet meget mere ramme af i forhold til G3, der allerede har en ret begrænset ramme omkring skærmen.

Jeg synes dog, det kunne være fedt at se skærmen integreret i mobilen på en ny og anderledes måde – hvis det da stadig er muligt at udføre den disciplin på en ny måde.

Hvad ved vi om skærmen?

Skærmen har samme (høje) opløsning som G3 – nemlig 1440 * 2560. Denne opløsning kaldes også QHD (Quad High Definition) – som i øvrigt ikke skal forveksles med qHD (quarter High Definition = 540 * 960).

Og uden at gå for meget i detaljer om yderligere specifikationer på skærmen, skulle den blive endnu mere lysstærk, få endnu bedre farver og være endnu bedre til at opfange de rigtige touch-signaler fra vores små tykke “pølser”… 😉

Har du lyst til at læse artiklen på LG’s hjemmeside, kan du finde den her: LG Display Launches 5.5-inch QHD LCD Panel for Smartphones to Achieve a Quantum Jump in Color Gamut and Brightness

Hvad ved vi om brugeroplevelsen?

LG har allerede frigivet en video, der viser det nye LG UX 4.0. UX står i øvrigt for User eXperience (= brugeroplevelse), hvis du skulle være i tvivl.

Hovedoverskrifterne for UX 4.0 er følgende (frit oversat af mig med de engelske udtryk i parentes):

  • Simplere og mere enkelt at benytte (simpler and easier)
  • Får flere muligheder (gets a broader spectrum of options)
  • Forstår dig mere intelligent (understands you more intelligently)

Simpelt og enkelt

Først og fremmest bliver UX 4.0 iflg. LG lettere at benytte og kommer til at kræve færre ressourcer af mobilen (som jeg tolker det). Sidstnævnte vil være en kærkommen nyhed, da selv et kraftmonster som LG G3 til tider har svært ved at holde farten oppe på alle de processer, der skal køre i baggrunden.

Ifølge videoen bliver alt det unødige barberet væk. Det vil for mig også være gode nyheder, da LG – som en række andre producenter – har været lidt for flinke til at fylde unødvendige apps på deres mobiler. Men jeg vil dog gerne se det, før jeg tror det… 😉

Det bliver mere enkelt at fange et hurtigt billede med mobilen. Fremover kan det gøres med et hurtigt dobbeltklik på volume ned-knappen. Om det bliver problematisk med knappen på bagsiden af mobilen skal jeg nok teste, når jeg forhåbentlig snart får den i hånden.

Flere muligheder

Og så er der gode nyheder til den kreative fotograf, der kan nøjes med sin mobil. LG G4 får nemlig en manuel indstilling i kamera-app’en, der gør det muligt at indstille næsten alting manuelt. Det glæder jeg mig i hvert fald til!

Der kommer også muligheden for at oprette aftaler i kalenderen med “drag-and-drop” fra fx sociale medier. Her kommer funktionaliteten nok ikke mig til gode, da jeg tvivler på, at LG’s indbyggede kalender kommer til at hamle op med min favorit kalender-app – nemlig Business Calendar.

Forstår dig

Når ikke konen forstår dig, så er det jo rart, at din LG G4 gør det… 😉

Det bliver spændende at se, hvor god en AI (kunstig intelligens), LG har fået bygget ind i LG G4. Der skal jo alligevel noget til at hamle op med fx Google Now. Men LG skal på forhånd have ros for at gøre forsøget, der dog skal være noget bedre end på G3, hvis det skal vinde nogen priser.

G4 skal iflg. LG fx kunne give dig information om, at det er tid til at løbe eller cykle en tur, hvis den ellers vurderer, at vejrudsigten ser fornuftig ud.

Og så giver LG den gode gamle traver – nemlig dit galleri – en “intelligent” overhaling. Om den kommer til at blive andet end blot gejl, er jeg spændt på at se. Men ingen tvivl om, at det er et område, der er muligheder i at udvikle. Men så kræver det også, at fotos bliver grupperet mere intelligent end blot efter en dato eller GPS-placering.

Og sidst (og sandsynligvis mindst) går LG minsandten helt supergeil og får G4 til selv at lave individuelle ringetoner til dine favoritkontakter. Her kommer jeg nok til at melde pas – men jeg skal da nok give det et forsøg… 😉

Du kan se videoen her:

Hvad ved vi om kameraet?

Ganske meget faktisk.

Det er ikke meget galt, at næsten alle aspekter af LG G4 allerede er blevet lækket af LG. Og kameraet er ingen undtagelse.

Iflg. link fra min “insider” hos LG, bliver bagside-kameraet på 16 megapixel, får optisk billedstabilisering og ikke mindst en blænde med ledetallet F1.8.

Og det er såmænd ikke fordi det er specielt inside-information, da det er en ganske offentligt tilgængelig nyhed hos LG Innotek, der står for udviklingen af kameraet.

Det mest interessante ved kameraet er netop, at det har blænde F1.8, der er meget lavt. Blænde-tallet siger noget om, hvor meget lys kameraets optik evner at lukke ind til sensoren. Og her er det ikke som megapixel-ræset – det laveste tal er nemlig den største blænde og lukker derfor mest lys ind.

Hvis du genser teaser-videoen øverst i dette indlæg vil du se, hvilket budskab LG er ude på at formidle (hvis du altså ikke fangede den første gang).

Jeg er i hvert fald spændt på at se, hvor godt kameraet i LG G4 ender med at være. For selvom mobilkameraer er blevet meget bedre over de seneste år, er der stadig lang vej op til et godt kompaktkamera og endnu længere til et godt spejlreflekskamera.

Nyheden fra LG Innotek nævner i øvrigt også et 8 megapixel frontkamera til dem, der synes selfies er hotte. Godt gættet – jeg er IKKE én af dem… 😉

Og hvad med resten?

Tjah – officielt ved vi ikke meget mere, end hvad dette indlæg indeholder herover.

Men indenfor de sidste par dage ser det desværre ud til, at design mm. alligevel er blevet lækket. Om det er en fejl eller ej, ved jeg ikke.

Og når jeg siger “desværre” er det fordi jeg stadig gerne vil have lidt at glæde mig til, når vi rammer den 28. april.

Ifølge denne nyhed på Droid Life, kommer LG G4 til at se sådan ud med plastik-bagside:

LG G4 læk - plastic

Og sådan med bagside i læder:

LG G4 læk - læder

Set forfra kommer den til at se sådan ud:

LG G4 læk - forfra

For flere billeder og information om lækket af LG G4, henviser jeg til linket til Droid Life ovenfor.

Afrunding

Udover at jeg ærgrer mig lidt over, at alle detaljer af LG G4 nærmest allerede er lækket, glæder jeg mig selvfølgelig til mobilen.

Og så håber jeg naturligvis, at den bliver en del af LG ambassadørprogrammet, så jeg kan dele mine erfaringer med den her på bloggen. Det ser det heldigvis ud til – men vi ved jo aldrig helt… 😉

Jeg giver lyd fra mig igen, når der er nyt om LG G4!

Share Button