LG G5 er præsenteret – men hvordan vil den klare sig?

Share Button

LG-G5

Det kan godt være, at LG ambassadørprogrammet efterhånden ser ud til at være en saga blot. Jeg har desværre svært ved at tro på, at programmet fortsætter her i 2016.

Men på trods af det, er jeg ganske enkelt nødt til at skrive dette korte indlæg om LG G5, der i dag er blevet præsenteret til MWC (Mobile World Congress) i Barcelona.

Dem der lejlighedsvis har fulgt med på denne blog ved, at jeg til tider har været ret så kritisk i forhold til de nye smartphones, der er kommet ud af LG’s produktionshaller i Korea.

Hvis jeg skulle være så heldig alligevel at få fingrene i LG G5, er det spændende (i hvert fald for mig), hvad jeg vil synes om den – for ud fra præsentationen lover det godt… 🙂Selvom jeg ikke har skrevet meget om LG Nexus 5 X, som jeg bruger i øjeblikket, er jeg faktisk ret godt tilfreds med den. Men jeg har jo også altid haft en forkærlighed for den rene Android… 🙂

Men tilbage til LG G5

Ud fra præsentationen ser den faktisk ud til at være alt meget af det, som jeg tidligere har savnet ved LG’s mobiler:

  • Full body metal cover – check! (endelig…)
  • Godt kamera – check! (bevares – G4 har et rigtigt godt kamera)
  • Skærm mindre end 5,5 tommer – check! (G5 er cirka samme størrelse som Nexus 5X)
  • Super processor, 4 GB RAM og 32 GB intern hukommelse (igen – endelig…)

For mere fyldestgørende information, herunder specifikationer, kan jeg anbefale at tjekke pressemeddelelsen på LG Newsroom.

Og så er der lige det med vennerne…

For sammen med G5 har LG præsenteret en lang række “venner”. LG G5 er nemlig den første telefon fra LG’s hånd, der er “modulær” – dvs. at den kan udvides med forskellige moduler.

Her er et billede af modulerne – og et par andre venner:

LG-G5_Friends

Indtil videre har LG præsenteret disse moduler:

  • Kamera-modul der giver fysiske kamera-knapper og ekstra batterikapacitet
  • Lyd-modul (udviklet i samarbejde med B&O), der giver lyd i bedre kvalitet

Modulerne klikkes fast i bunden af G5 i stedet for den “standard-bund”, der følger med telefonen. Det betyder også, at batteriet kan udskiftes med et snuptag.

Udover modulerne har LG præsenteret en række andre enheder, der virker sammen med G5:

  • Rullende robot med indbygget kamera
  • VR (virtual reality) headset
  • 360 graders kamera
  • 2 sæt høretelefoner

Du kan også læse mere om disse på LG Newsroom.

Men hvordan vil G5 klare sig?

Ud fra de første anmeldelser, jeg har læst, kan det rent faktisk komme til at gå LG G5 rigtigt godt. Flere af anmelderne er i hvert fald begejstrede.

Men LG har historisk set ikke haft den største markedsandel – i hvert fald ikke i Danmark. Ikke fordi LG efter min vurdering har dårligere produkter end fx Apple, Samsung eller Sony – de har måske bare ikke været helt så dygtige markedsføringsmæssigt?

Fordi G5 på nuværende tidspunkt ser ud til at være et bedre bud på en ny mobil i 2016 end Samsungs kommende, vil et forsigtigt bud fra min side være, at LG G5 kommer til at klare sig en smule bedre end LG G4 gjorde det.

Men det er jo bare et gæt.

Jeg har desværre svært ved at tro på, at ret mange kunder vil kaste ekstra penge efter G5’s venner – både modulerne og det andet tilbehør. Men hvis prissætningen er rigtig, er der selvfølgelig muligheder.

Og hvad så nu?

Lige nu håber jeg bare på, at ambassadørprogrammet kommer til at fortsætte i 2016, så jeg kan komme til at holde, kramme, snave og anmelde LG G5… 😉

Om ikke andet skal jeg i hvert fald nok give en status her på siden, når der kommer en afklaring på, om ambassadørprogrammet fortsætter.

Share Button