Nexus 5 – design og byggekvalitet på godt og ondt

Share Button

Nexus 5 - Bagside

Det er blevet tid til at kigge lidt på Nexus 5’s design og byggekvalitet.

For et par måneder siden under min testpilot-anmeldelse af LG G2, skrev jeg en længere smøre om G2’s byggekvalitet. Og lur mig om ikke også dette indlæg ender med at blive “halvlangt”… 😉

Da jeg har brugt meget tid med LG G2, som er “søster” til Nexus 5, kommer jeg til at drage nogle paralleller til G2.

Som du vil kunne læse i det indlæg – og som overskriften antyder – er jeg på nogle områder godt tilfreds med Nexus 5’s design og kvalitet, mens jeg på andre områder synes, at der er plads til forbedring!

Design

Det kan være svært at diskutere design, for det kommer (heldigvis) an på øjnene, der ser.

Når mine øjne kigger på Nexus 5 som helhed, er de godt tilfredse. De ser en mobil, der er holdt i et stilrent design med enkelte specielle designelementer.

For eksempel er fronthøjttaleren (til samtaler) udformet helt cirkulært, hvilket jeg ikke kan huske at have set før.

Nexus 5 - Højttaler til samtaler

På bagsiden er der gjort meget ud af at få kameraet til at se stort og prangende ud, selvom selve objektivet kun udgør en lille brøkdel af glasset. Og efter de anmeldelser, jeg har læst på nettet, har LG/Google nok slået lidt for stort et brød op – både med hensyn til hvor fremtrædende kameraet er og dets annoncering. Kameraet på Nexus 5 har i hvert fald ikke fået specielt gode anmeldelser – men mere om kameraet i et senere indlæg.

Nexus 5 - Kamera på bagside

Både Nexus-logoet og LG-logoet på bagsiden er nærmest “skåret ud” i den gummiagtige bagbeklædning, så de fremstår i blank plastik. Efter min mening en fin designdetalje, der giver lidt ekstra spil til en ellers lidt kedelig, sort bagside.

Nexus 5 - LG-logo på bagsiden

Netop den gummiagtige bagbeklædning gør, at Nexus 5 ikke lige smutter ud af hænderne – der er godt med greb om mobilen.

Knapperne på siden – volumen på venstre side og tænd/sluk på højre side – er udført i keramik. De har et godt “klik”, så du ikke behøver betvivle, om du nu fik trykket eller ej. De er til gengæld lidt for skarpe i kanterne, så det er lige inden, du kan skære fingrene på dem – eller i hvert fald slide kanten på bukselommen unødigt.

Nexus 5 - Volumenknap

Byggekvalitet

Det bringer mig så til mine tanker om Nexus 5’s byggekvalitet – startende med knapperne.

Den er efter min mening gal med monteringen af knapperne. De sidder faktisk og rasler, hvis der bankes let på mobilen. Det er ikke godt nok, LG!

Der bør være tilstrækkelig fjedereffekt bag knapperne, så de ikke kan rasle. Eller alternativt skal knapperne passe så præcist i hullerne, at de ikke kan rokkes til siderne. For store mellemrum giver jo også plads til støv og skidt i maven på mobilen… 🙁

Retfærdighedvis kan jeg her nævne, at det samme gælder for kvalitetsreferencen, som her er min iPad (ja – jeg har et Apple-produkt). Der sidder power-knappen også så løst, at den kan rasle.

Da jeg den 6. november var med til presselanceringen på Nexus 5, var jeg på flere punkter ikke just imponeret over kvaliteten af samlingerne på Nexus 5. Telefonen føltes dog også dengang i sin helhed som et solidt produkt.

Men hvordan ser det så ud med den Nexus 5, som jeg har fået tilsendt?

Heldigvis meget bedre! Der er ikke de “bølgende” samlinger, hvor bagpladen møder resten af mobilen, ligesom højttaleren på forsiden (til samtaler) sidder mere lige i udskæringen i glaspladen. Og kodeordet her er “mere” – for den sidder stadig ikke lige i skabet.

Et bevis på at ikke alle samlinger er lige skarpe kan ses i bunden af mobilen. Hvor skærm møder ramme er der en lille revne, der er rigtig god til at rage skidt til sig. Jeg får sådan lyst til at fylde en (meget lille) bane silikone i… 😉

Nexus 5 - "Revne" mellem skærm og ramme giver plads til skidt

Til gengæld har LG fået sim-skuffen helt ind, så den flugter med siden af mobilen. Det var et af mine (små) ankepunkter mod LG G2’s samlekvalitet.

Nexus 5 - Simskuffe og powerknap

Værre er det, når vi kigger på frontkameraet, der sidder ret så skævt i forhold til det dertil indrettede “hul” i glasfronten. Det betyder dog heldigvis ikke noget i forhold til kameraets funktion, men den visuelle kvalitetsoplevelse er også vigtig, LG!

Nexus 5 - Kamera på forside

Billeder af Nexus 5

Hvis ikke du allerede har haft en Nexus 5 i hånden, kan du se nærmere på den på disse billeder:

Share Button