G Flex kapitel 1 – “Større end franske vafler!”

Share Button

G Flex - større end franske vafler

Jeps – jeg har en forkærlighed for franske vafler i øjeblikket. Så hvad er mere nærliggende end en sammenligning, når der både er en LG G Flex og en pakke franske vafler indenfor rækkevidde…

Som billedet viser, er G Flex større end 3 franske vafler. Og det siger egentlig ikke så lidt!

Hmm – franske vafler blev så startskuddet til min “virkelige-verden-vinkel” test af G Flex…vildt seriøst! 🙂

Seks tommer skærm på en smartphone er utvivlsomt stort. Det kan godt være, at LG i deres markedsføring taler om, at vi kommer til at se mange flere store mobiler i fremtiden, men jeg tillader mig at tvivle på, at det inderst inde er det, “folket” vil have!

Indrømmet – efter et par uger med G Flex er jeg ikke længere helt så chokeret, når jeg tager den op af lommen. Øjnene og hænderne er ved at have vænnet sig til dens overdrevne dimensioner.

Men det har imidlertid ikke ændret min opfattelse af, at den fortsat er alt, alt for stor til mig.

Lad mig give et par eksempler:

I lommen

Jeg kan kun lige have den i forlommen på mine cowboybukser. Bevares, den stikker ikke op, men den gør det praktisk talt umuligt samtidig at binde snørebånd eller tage trappen til kantinen med to trin af gangen.

Så nu skal min mobil pludselig til at begrænse mine udfoldelsesmuligheder?

Retfærdighedsvis vil jeg dog sige, at krumningen gør, at den føles “mindre” i lommen, da den smyger sig tæt ind til låret (det er desværre mindre frækt, end det lyder).

For bare nogle få år siden var det noget lettere at have Android-mobilkongen i lommen – se bare denne sammenligning med HTC Desire (det er HTC’en til venstre, hvis du skulle være i tvivl):

G Flex og HTC Desire

På løbeturen

Jeg har nu nogle gange haft G Flex med i min løbejakke. (Tidligere har det været LG G2, der har vundet pladsen i lommen.) Og jeg må sige, at de ekstra ca. 30 gram og de (mange) ekstra centimeter gør en forskel.

Jeg må jo nærmest kompensere for ikke at løbe skævt (ok – lidt overdrevet).

Én ting er dog at have den i løbejakken. Men når det lige om hjørnet er for varmt til løbejakken, hvordan får jeg så spændt “fladskærmen” på armen, når løbeskoene skal luftes?

Jeg kan altså ikke se mig selv med G Flex siddende i et armbånd, mens jeg løber et halvmarathon! Og at jeg løber med den i hånden kommer ikke til at ske.

En mobil til det aktive liv – nej egentlig ikke. Medmindre du er nærsynet og vild med geocaching, selvfølgelig… 😉

Min elskede mobilholder

På min skrivebord på arbejdet har jeg en meget fin holder til min mobil, som min søn og jeg har snedkereret i fællesskab.

Indtil G Flex har den “vokset med opgaven”. Den blev egentlig bygget til HTC Desire HD med 4,3″ skærm, men har også huset både HTC One X med 4,7″ skærm, LG G2 med 5,2″ skærm og Nexus 5 med 4,95″ skærm. I alle tilfælde uden problemer.

Men G Flex med sin 6″ skærm ser desværre decideret fjollet ud i den ellers så fantastiske holder. Desuden er G Flex så høj, at der ikke skal meget tryk til i toppen af skærmen, før Flex med holder vælter bagover.

Og lige så irriterende er det, at ensemblet skygger for min ene PC-skærm, hvis de står for tæt på.

Enhåndsbetjening

Jeps – du gættede rigtigt! Enhåndsbetjening er noget nær umuligt med G Flex.

I mange situationer er det ikke et problem, fordi jeg bare kan bruge begge hænder. Men i de tilfælde, hvor jeg kun har en hånd tilgængelig til mobilen, er det næsten en umulighed at betjene G Flex.

Jeg oplever, at jeg er nødt til at flytte den rundt i hånden med de fire andre fingre for at få tommelfingeren til at nå forskellige steder på skærmen.

Og at nå Android-tilbage-knappen eller slet-knappen i Aquamail (når jeg læser mails), giver næsten en forstrækning i højre hånds tommelfinger.

Og her vil nogen sikkert sige, at jeg jo bare kan trække tastaturet til den ene side, bytte om på rækkefølgen af Android-knapperne eller bruge et andet mail-program…

Men så er vi der igen: Skal G Flex bestemme, hvordan jeg foretrækker at bruge Android – bare fordi den faldt i gryden med trylledrik som spæd? Nej – ikke efter min mening.

Hvor hører “Obelix” så til?

Hvis ikke i mine hænder – hvor vil G Flex så passe ind?

Et svært spørgsmål – og der må blive tale om gæt, for jeg kender jo ikke andre menneskers præferencer specielt indgående.

Håndtasken
Et gæt kunne være i en kvindes håndtaske. Jeg har ofte set piger/kvinder bruge deres smartphone med 2 hænder, så det passer fint til G Flex.

Og at mobilen i håndtasken er stor, gør den jo bare lettere at finde – og så må beautyboxen indskrænkes en smule… 😉

Ældremobilen
Et andet gæt kunne være hos ældre mennesker, som måske ikke længere har det bedste syn, men stadig kan have glæde af en smartphone.

G Flex har faktisk et ganske udmærket “tema” (launcher), som reducerer antallet af startskærme til én, hvor telefontasterne altid er synlige.

Læs evt. mere om denne funktion på min LG-ambassadør-kollega Kenneths blog.

Landmanden
Undskyld at jeg igen må nævne de stakkels landmænd. Men jeg har mødt et par stykker gennem årene, som har haft giga-hænder!

G Flex vil helt sikkert passe fint til en “landmands-hånd”, som uden problemer kan nå de fjerneste afkroge af skærmen – uden forstrækninger.

Firstmoveren
Ikke at forglemme – dem der bare skal have det nyeste og det største til at flashe for venner og bekendte.

I de sidste par uger har jeg med egne øjne set ansigtsudtrykket hos andre, når jeg “diskret har listet” G Flex op af lommen.

Og hvis firstmoveren skynder sig at købe en G Flex nu, vil der helt sikkert være imponator-effekt nogle måneder endnu.

Næste kapitel

I næste kapitel i min “virkelige-verden-vinkel” test af G Flex vil jeg gå skærmen efter i sømmene.

Så kig forbi igen senere!

Share Button