G Flex kapitel 4 – “Pensionistmobil med sexappeal”

Share Button

Farvel til G Flex

Som jeg fik skrevet i mit seneste indlæg, bliver dette nok sidste kapitel i min 3V-anmeldelse af LG G Flex. (3V = “Virkelige Verden Vinkel”)

Jeg kan efterhånden ikke komme i tanker om så mange flere ting, som jeg vil udsætte mine få (og stakkels) læsere for… 😉

Dermed bliver dette indlæg også opsamlingen på hele min test af G Flex.

Men hvad bliver så min konklusion på G Flex? Jo…læs med her…

Størrelsen

Som jeg skrev i mit første kapitel, har jeg ikke så meget godt at sige om størrelsen på G Flex. Den er ganske enkelt for stor til mig.

I selvsamme kapitel fik jeg også nævnt, at den måske kunne være en fin ældremobil på grund af størrelsen og den fine, ældrevenlige startskærmsfunktion.

Og ganske rigtigt. Min mor – der lige har ramt pensionsalderen – var faktisk ret interesseret i min G Flex. Så det kan være, at hun skal overtage den, når jeg er færdig med den. Jeg kender nemlig ikke andre, der har lyst… 🙁

Skærmen

I andet kapitel af min G Flex-test var jeg alt andet end begejstret for skærmen.

Det har ikke ændret sig.

Jeg synes stadig, at skærmen på G Flex sætter nye standarder for, hvor dårlig en moderne smartphone-skærm kan være.

Jamen den er jo buet!

Fint nok med lidt kurver – det foretrækker jeg også på andre af livets “goder”… 😉

Men når LG (eller andre) vælger at lave en buet smartphone med 6” skærm, så skal skærmen spille max. Og det gør skærmen på G Flex desværre ikke.

Batteriet

Som jeg skrev i tredje kapitel, har LG heldigvis (igen) ramt plet. Batteriet i G Flex er et perfekt match til resten af mobilen – ligesom det var tilfældet med LG G2.

Uanset hvad jeg gør ved G Flex – med udgangspunkt i mit brugsmønster – har jeg ikke kunnet drive den ret meget under 65% i rest på batteriet ved dagens ende.

Og brugere med et meget begrænset brugsmønster vil sagtens kunne gå 2-4 dage mellem opladninger.

Godt arbejde, LG!

Ridsefri?

G Flex er (også) slået stort op på, at den har en selvhelende bagside.

Og er den så selvhelende?

Det er da muligt, at der er noget selvhelende over bagsiden på G Flex. Men niveauet af selvheling er ikke specielt imponerende i min 3V-test.

Billedet herunder viser hvad jeg vil kalde “meget overfladiske ridser” på bagsiden af G Flex. Og udover de viste ridser, er der et stort antal mindre ridser og “hak”, hvor den “selvhelende hinde” er blevet brudt.

Og det vildeste min G Flex har været udsat for, har været turene op og ned af lommen (der altid kun huser mobilen) og at ligge på et bord. Jeg er altid forsigtig med mine mobiltelefoner – dog uden at give dem et cover på, da det efter min mening ødelægger oplevelsen af den enkelte mobil.

Det er muligt, at ridser påført under et laboratorieforsøg med en (blød) kobberbørste kan forsvinde helt eller blive reduceret – men her i den virkelige verden virker det desværre ikke specielt godt.

Så ros til LG for forsøget med at lave en selvhelende bagside – men knap så meget ros for udførelsen.

Lydkvalitet

G Flex’ lydkvalitet – både under samtaler og til musik – har jeg ikke noget at udsætte på.

Den indbyggede højttaler i G Flex lyder efter min mening meget bedre, end det var tilfældet på LG G2. Men der skulle heller ikke meget til… 😉

De medfølgende øretelefoner har end ikke været pakket ud, da jeg hellere vil bruge mine Urbanears Medis i stedet.

Brugerflade

Brugerfladen på G Flex minder meget om LG G2’s. Så for dem der er bekendt med G2 er der ikke så meget nyt.

Brugerfladen er kort fortalt sammensat af “flade” ikoner, LG’s overfyldte notifikationsområde og LG’s forvirrende “indstillinger”-menu. Sidstnævnte kan heldigvis laves om til Android-standarden.

Jeg var ikke specielt vild med brugerfladen på G2 og det samme gør sig gældende med G Flex. Men det fungerer dog ok i det daglige og jeg har ikke haft grund til at lave “numre” med G Flex indtil videre (med “numre” mener jeg naturligvis root og custom rom).

Special features

Ligesom Samsung elsker LG at fylde deres mobiler med unødvendige software-løsninger, der øjensynligt har som primært formål at agere blikfang i reklamer og anden markedsføring.

I praksis er det da meget sjovt at have to programmer på skærmen på samme tid, at åbne mobilen og se billeder ved at trække et “lærred” fra og at kunne starte mobilen i “gæstetilstand”.

Men i den virkelige verden – i hvert fald min – er det bare fyld. Jeg har overhovedet ikke benyttet nogle af de (mange) “special features”, som G Flex er proppet med.

For min skyld måtte LG hellere bruge lidt flere ressourcer på deres mildest talt elendige oversættelser af Android-brugerfladen eller på at gøre brugerfladen lækrere og mere intuitiv.

Sexappeal

Ja ok – måske er “sex” ikke det bedste at sætte foran “appeal” i denne sammenhæng. Men det lyder jo meget godt, ikk’?

Den har i hvert fald “appeal”. Jeg har oplevet, at mange mennesker – både kolleger, venner og fremmede – har kommenteret på den.

Den er jo buet!

Er du gal den er stor!

Dem har jeg efterhånden hørt nogen gange…i begge tilfælde (desværre) med henvisning til G Flex… 😉

Så LG har fat i noget af det rigtige, hvis formålet med G Flex har været at imponere og bane vejen for kommende buede/kurvede mobiler.

Der er i hvert fald ingen tvivl i mit sind om, at LG G Flex er en mobil, der fanger og giver opmærksomhed.

Konklusion

De (få) der har fulgt min anmeldelse af LG G Flex, vil nok allerede have gættet, at jeg ikke har været specielt imponeret af den.

Og det er helt rigtigt gættet.

G Flex er i min (virkelige) verden for stor og klodset, har for dårlig skærm og har ikke rigtigt held med at få nogen af dens primære salgsargumenter til at holde.

Det eneste rigtigt positive ved G Flex er dens enorme batteri, der i de fleste tilfælde holder meget længere end dine øjne.

Som konceptmobil er LG G Flex interessant. Men jeg ville aldrig anbefale et køb af G Flex, hvis en af mine venner stod og skulle brænde 4.500 kroner af. Så ville jeg til enhver tid hellere anbefale LG’s Nexus 5.

I øvrigt har jeg nu lagt G Flex på hylden og bruger i stedet – netop Nexus 5. Og sikke en fornøjelse det er at komme tilbage til en mobil, der kan betjenes med én hånd!

Share Button