LG G3 præsenteret – indtryk fra bag skærmen

Share Button

LG G3 præsenteret

Klokken 19:00 i aften fik familien besked på at forputte sig til soveværelset, så jeg kunne nyde live-streamingen af LG G3-præsentationen fra London.

Som LG-ambassadør er det jo ekstra spændende, når det er LG, der kommer med en ny smartphone – for der er jo udsigt til, at jeg selv får den i hænderne indenfor kort tid. Nærmere bestemt på tirsdag, hvor jeg er inviteret til nordisk presselancering i Stockholm.

London-præsentationen startede lidt fladt efter min mening. Det eneste ord, den smilende koreaner kunne sige igen og igen var “Simplicity”. Det blev sgu en smule trættende.

Men da han forlod scenen til fordel for et par briter, kom der endelig lidt mere skub i tingene. De begyndte at blive lidt mere konkrete – og det er jo ikke så dårligt… 😉

Specifikationer

Alle de tidligere leakede specifikationer har – så vidt jeg kan se – vist sig at holde stik.

Der er den vilde Quad HD-skærm med 530+ pixels pr. tomme, 2-3 GB ram (afhængig af marked), udskifteligt batteri på 3.000 mAh, trådløs opladning osv.

Fancy funktioner i sæt af 3

Under præsentationen blev der gjort meget ud af at præsentere tingene i sæt af 3. Der er åbenbart nogen, der har læst op på grundskabelonen for et godt eventyr… 😉

De smarte funktioner kom også i et sæt af 3:

  • Smart keyboard – med fokus på at holde hænderne på tasterne, selvom der skal rettes i den indtastede tekst
  • Smart notice – endnu en assistent, der forhåbentlig kommer til at supplere Google Now mere en prøve at overtage dens funktioner
  • Smart security – som med de (igen) 3 funktioner “Knock Code”, “Content Lock” og “Kill Switch” vil øge sikkerheden på din mobil

Jeg glæder mig til at undersøge, hvor smarte de i virkeligheden er. Alt ser jo smart ud i en præsentation på et 8 millioner tommer lærred…

Design

Designet på LG G3 ligner umiddelbart forgængeren (G2) en del.

Der er dog ændret nogle detaljer hist og her – bl.a. knapperne på bagsiden. Set fra “bag skærmen” ser de i mine øjne umiddelbart dårligere ud. Men erfaringerne fra nogle af de, der har haft den i hænderne, er heldigvis, at der er tale om en forbedring.

Denne gang kan bagcoveret tages af, batteriet kan udskiftes og der kan indsættes et micro SD-kort på op til 2 TB! (hvis du kan finde og betale dig fra sådan ét). Så ingen begrænsninger her!

Den aftagelige bagside kan på bedste Samsung-manér udskiftes med LG’s QuickCircle Cover, som helt erstatter bagsiden. På den måde bliver telefonen ikke ret meget tykkere med cover – det var jo desværre tilfældet med G2.

Under præsentationen blev udtrykkene “metallic skin” og “metallic finish” brugt en del gange. Men som jeg havde gættet (og også frygtet lidt), er der ikke tale om metal, men snarere plastic, der efterligner. Jeg har ikke noget imod plastic på mobiler, men det kunne have været fedt med noget, der skilte sig ud fra tidligere modeller.

Kamera

Præsentationen af LG G3 efterlod et indtryk af, at alverdens fotografer fremover kun behøver ét apparat til at forevige alt fra makrobilleder over natfotos til sportsskud – og det er G3.

Virkeligheden bliver nok en anden. Men det bliver spændende at se, hvor meget bedre G3 er i forhold til fx G2, som efter min mening havde et fantastisk kamera (for en mobiltelefon).

De der havde gættet på “laser autofokus” fik heldigvis ret – så her er en funktion, som LG indtil videre er alene med på mobil-markedet (så vidt jeg ved i hvert fald). Ifølge LG kommer fokustiden på G3 ned på 276 millisekunder, hvilket er rigtigt hurtigt for en mobiltelefon.

Kameraet har (naturligvis) også optisk billedstabilisering (OIS) – denne gang med et “+” efter – og så må det jo være bedre?

LG har også efter eget udsagn brugt krudt på at gøre lydkvaliteten under videooptagelse bedre. Det er i hvert fald tiltrængt, når der kigges på forgængerne (G2 og Nexus 5). Faktisk evnede G2 slet ikke at optage video – der blev hele tiden fokuseret forkert. Men det gør laser autofokus forhåbentlig en ende på.

Videooptagelse er naturligvis op til 4K, ligesom der bliver mulighed for optagelse med op til 120 billeder pr. sekund i lavere opløsninger = mulighed for super-slow-gengivelse af dryppende vandhaner… 😉

Og så er der naturligvis en “selfie”-funktion… (’nuff said)

Brugergrænseflade

LG har denne gang gjort noget ud af at gøre brugergrænsefladen pænere.

Inspirationen har de her hentet fra iOS7, hvor Apple gjorde alting fladt som en pandekage. Om jeg er tilhænger af det vil vise sig, når jeg selv får den i hænderne, men det er i hvert fald rart, at der er sket noget, da G2’s brugerinterface ikke var min kop te (det blev dog en smule bedre med G Flex).

Der er også benyttet “flipboard”-agtige animationer flere steder, som skiller sig ud fra tidligere iterationer af LG’s mobiler.

I de par “hands on” jeg har nået at se mellem præsentationen og skrivningen af dette indlæg, ser det (desværre) ud til, at LG også denne gang har valgt at bibeholde det overfyldte notifikationsområde.

Jeg håber virkelig, at de denne gang lader det være op til den enkelte bruger, om fyldet i notifikationsområdet kan fjernes helt. Eller endnu bedre: At notifikationer og indstillinger kan deles op som det er gjort så forbilledligt på fx Nexus 5 og andre enheder med stock Android.

Om en uge ved jeg lidt mere

Som nævnt tidligere går turen til Stockholm på tirsdag i næste uge (den 3. juni).

Her vil James Marshall (som også præsenterede i London) præsentere LG G3 for udvalgte nordiske pressefolk og LG’s nordiske ambassadører, herunder yours truly.

Så snart jeg får lejlighed til det – sandsynligvis tirsdag eftermiddag/aften – vil jeg lægge mit førstehåndsindtryk op her på bloggen.

Er der noget, du gerne vil have, jeg fokuserer på i Stockholm, smider du bare en kommentar herunder!

Vi ses!

Share Button