LG G3 hands on – det lover godt!

Share Button

LG G3 i hånden

Så oprandt dagen hvor jeg tog den tidlige morgenflyver til Stockholm for at være med til den nordiske presselancering af LG G3.

LG Nordic havde været så flinke at arrangere det hele, så jeg skulle blot møde op med mit boardingkort og stige ombord.

Vel ankommet til hotellet i Stockholm begyndte præsentationen af LG G3 med nøjagtigt den samme gennemgang (af samme mand – James Marshall fra LG) som blev holdt i London for en uge siden. Og da jeg som tidligere nævnt havde set live-streamingen af den, var der ikke meget nyt under solen.

Meeeeeeen – der var heldigvis mulighed for at prøve “dyret” lidt senere…


Priser og tilgængelighed

Efter James Marshall kom Susanne Persson fra den svenske LG-afdeling på scenen. Hun fortalte (heldigvis kort) om priser og tilgængelighed.

LG G3 kommer til Danmark i 2 udgaver:

  • Med 2 GB RAM og 16 GB intern hukommelse til 4.999 kr.
  • Med 3 GB RAM og 32 GB intern hukommelse til 5.499 kr.

Begge ovenstående priser er naturligvis vejledende udsalgspriser, så de faktiske priser i butikkerne vil erfaringsmæssigt meget hurtigt være lavere.

I Danmark vil LG G3 blive tilgængelig i sidste uge af juni i farverne “Metallic Black”, “Silk White” og “Shine Gold” – eller på jysk: sort, hvid og guld… 🙂

LG G3 i hånden

Så blev det tid til at pille, rode og rage – på LG G3 forstås!

Noget af det første, jeg kigger på med en ny smartphone i hånden er byggekvaliteten. Og her er førstehåndsindtrykket godkendt med en lille pil op. Samlingerne mellem skærm, ramme og bagcover ser ud til at være fine. Men den endelige vurdering kan jeg først komme med, når jeg har mit eget eksemplar i hånden.

Ulig de tre seneste topmodeller fra LG (G2, Nexus 5 og G Flex), kan G3 skilles ad – om ikke i atomer så i hvert fald i de 3 dele “telefon”, bagcover og batteri. For nogen vil det være et skridt fremad og for andre et skridt i den forkerte retning. Det betyder i hvert fald, at du får mulighed for at tage et ekstra batteri med på tur og smide et (mikro) SD-kort i den.

For mig gør det ikke den store forskel. Jeg har aldrig haft behov for at skifte batteri midt på dagen eller medbringe hele min samling af musik og film.

Bagcoveret på G3 er ikke metal, men i stedet af plastic med en overfladebehandling, der ligner metal til forveksling. Specielt i sort og guld er fornemmelsen af metal intakt. Materialet ligger rigtigt godt i hånden og jeg havde ikke fornemmelsen af, at den var ved at glide ud af hånden.

Træerne rækker dog ikke ind i himlen – og i en direkte sammenligning af kvalitetsfornemmelse med fx den nye HTC One (M8) må LG G3 se sig slået. LG’s begrundelse for ikke at benytte metal har været den ikke uvæsentlige vægtbesparelse der kommer af at bruge plastic i stedet for aluminium.

Men næste gang kunne det være sjovt med en gang magnesium eller kulfiber – bare for at bryde traditionerne en smule… 😉

Med hvad med størrelsen?

De, der har læst min anmeldelse af G Flex, vil nok tænke, at LG G3 med 5,5″ skærm også bliver alt for stor i hånden.

Men efter at have rodet med den i godt en time, er det ikke min fornemmelse. Men igen – det er først når alle “mine egne” apps er installeret på den, at jeg kan komme med en endelig dom.

Den er helt sikkert noget større end den Nexus 5, som er min daglige mobil i øjeblikket. Men på G3 kan jeg ikke desto mindre nå (nederste) venstre side af skærmen med højre hånds tommelfinger – den gik ikke med G Flex.

Forbedringer, forbedringer, forbedringer…

Udover alt “salgsgasset”, som helt sikkert fremgår af LG’s hjemmeside – og som jeg derfor ikke vil gengive her – lagde jeg mærke til følgende forbedringer i forhold til G2 og G Flex:

  • Bagsideknapperne har fået en overhaling, der gør dem (lidt) lettere at skelne fra hinanden (jeg er dog stadig ikke helt solgt på idéen med bagsideknapper).
  • “Statusbaren fra helvede” fra både G2 og G Flex kan nu fuldt ud tilpasses, så du kan nøjes med at få præcis de rækker med funktioner, som du ønsker (men jeg fatter stadig ikke, at LG ikke i stedet benytter Nexus-metoden med to separate “gardiner” til hhv. notifikationer og indstillinger).
  • Opfølgeren til G2’s “QuickWindow Case” hedder nu “QuickCircle Case” og giver langt flere muligheder for at se notifikationer m.m. Desuden kan QuickCircle fås i en udgave, der erstatter bagsiden på G3, så den ikke bliver meget tykkere end uden cover (denne udgave kan også lade trådløst).
  • KnockOn – som jeg tidligere har haft MANGE kvaler med at få til at fungere – virker nu fuldstændigt fejlfrit. Jeg kunne faktisk slet ikke provokere G3 til ikke at vågne, når jeg “dobbelt-tappede” på  skærmen.

Mere G3

Jeg har i løbet af dagen i dag taget en frygtelig masse billeder og videoklip, som jeg ganske enkelt er for træt til at lægge op lige nu.

Men hvis du kigger forbi igen én af de nærmeste dage, har jeg med garanti haft lejlighed til at skrive et nyt indlæg, hvor jeg samler billeder og videoklip – og sikkert også et par ekstra kommentarer.

Share Button