Presselancering af Nexus 5 – del 2

Share Button

cam00229

Når der er en del 1 må der nødvendigvis også være en del 2. Som lovet kommer den her.

Dagens presselancering bød som nævnt i del 1 på et indlæg af Morten Aagaard fra LG.

Morten startede med at vise den reklamefilm, som har cyklet rundt på nettet de seneste dage/uger. Dernæst viste han en præsentation af Nexus 5 på et i øvrigt lækkert LG tv, som jeg da også gerne tester, hvis det skal være… 😉

Jeg vil ikke gengive hele indholdet her, da det meste af informationen (og det sædvanlige salgsgas i ny og næ) kan læses på LG’s hjemmeside. Jeg vil i stedet fokusere på de ting, som mere “står mellem linjerne” eller som er ny information (for nogen i hvert fald).

Hvornår kommer den?

Vigtigt spørgsmål – og det blev heldigvis besvaret…

Nexus 5 kommer i handlen i Danmark den 25-27. november – altså i uge 48. LG kunne dog ikke afvise, at det godt kunne blive lidt før, hvis alle planeter står på linje og ingen sorte katte krydser vejen.

I øvrigt kommer den hvide udgave først midt i december.

Skal du pakke soveposen?

Det burde ikke være nødvendigt at ligge i kø hele natten eller sidde top-klar ved tasterne. Med LG’s egne ord:

“Der vil være nok Nexus ved launch.”

Men lur mig om ikke der vil være butikker, der ret hurtigt får udsolgt alligevel. Så hvis du vil være sikker på at få den hos din favorit-elektronik-pusher på release-dagen, skal du nok ikke vente for længe med at lægge en bestilling ind.

Nexus 5 vil komme til salg i alle de “sædvanlige” webshops og hos alle teleudbydere – dog pånær Telenor.

Og hvad med sparegrisen?

Den skal måske nok have et lille gok.

Nexus 5 kommer med en vejledende udsalgspris på 4.000 kroner, men kan allerede forudbestilles hos fx Proshop til 3.658 kroner. Så mon ikke prisen også ryger lidt længere ned efter et par uger?

Men er det så dyrt? Hvis du ser på specifikationerne, er det efter min mening absolut en rimelig pris. De andre producenters topmodeller koster gerne omkring 1.000 kroner mere.

Hvad får du så?

Du får en lækker smartphone, der indeholder den hurtigste processor på markedet, en nydelig skal og den nyeste udgave af Android (4.4 – KitKat). Og du får ikke mindst en helt “ren” Android uden en producents eget layout og “bloatware” (programmer der er præinstallerede og ikke kan fjernes – og som tit er overflødige for mange brugere).

Under min meget korte “hands on” med Nexus 5 føltes den meget hurtig. Men den egentlige prøve skal stås, når jeg får mit eget eksemplar og får lagt alle mine apps og data på den.

Det er 16 GB-udgaven der kommer til Danmark, da 32 GB-udgaven indtil videre er forbeholdt Google Play.

Kvalitetsfornemmelse

Nexus 5 i hånden er utroligt let. Med 130 gram er den 13 gram lettere end LG G2, som jeg har brugt den sidste måneds tid.

Kvalitetsmæssigt havde jeg høje forventninger efter min test af G2.

Og umiddelbart føles Nexus 5 som et kvalitetsprodukt. Men i mit korte bekendtskab med både den sorte og hvide model hos LG, var det tydeligt, at der var udfordringer med at få bagbeklædningen til at slutte helt tæt, ligesom højttaleren på forsiden (til samtaler) ikke sad helt lige i “hullet” i glasfronten.

Jeg håber, at de Nexus 5’er, der skal ud i detailhandlen, ikke kommer til at lide af disse “børnesygdomme”?

Designmæssigt hælder jeg mest til den sorte model, da den hvide ser lidt sjov ud, fordi det kun er bagbeklædningen, der har den hvide farve. Men det er faktisk den hvide, der føles mest lækker. Det hvide har en overflade, der føles som om den er sandblæst (med meget fint sand). Den sorte har i stedet en lidt gummiagtig overflade.

Skal du købe den?

Hvis du gerne vil have en Android-telefon med top-specifikationer og en “ren” Android – så er en Nexus 5 noget for dig.

Men en Nexus kræver også lidt flere besøg på Google Play for at få hentet alle de programmer, du skal bruge i det daglige.

Jeg forventer at have min Nexus 5 indenfor godt 2 uger. Så snart jeg har den i hænderne, vil der komme flere indlæg om den her på siden.

Galleri

Jeg fik mulighed for at tage lidt billeder, som du kan se i følgende galleri:

Share Button